ΚαλαμάταΤοπικά ΝέαΤουρισμός

Συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις» το αεροδρόμιο Καλαμάτας

aerodromiokalamatas


Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο, κατέγραψαν τα στοιχεία και οι προβλέψεις των αφίξεων που ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Μπορεί ο τοπικός αερολιμένας να έχει προβλήματα με τις υποδομές του και μέλλον… άγνωστο, εν τούτοις οι αριθμοί επισκεψιμότητάς του ευημερούν. Ειδικότερα, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το αεροδρόμιο δέχτηκε 28.839  και 13.505 επισκέπτες αντίστοιχα. Το σύνολο για το πρώτο 10μηνο του 2017 είναι 143.893 διεθνείς αφίξεις. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι οι αριθμοί ήταν 25.432 και 13.077 και για το σύνολο του πρώτου 10μήνου 139.525.
Εντυπωσιακότερη είναι η αύξηση που παρουσιάζεται στις πτήσεις εσωτερικού. Το πρώτο 9μηνο του 2017 έφτασαν στις 13.960, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 4.743! Ποσοστιαία, η αύξηση που καταγράφεται είναι εντυπωσιακή, αφού η μεταβολή για το τρέχον έτος είναι +194,3% περίπου.
Γενικότερα, σύμφωνα με το οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου, σημαντική αύξηση παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες αφίξεων, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε το Σεπτέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +8,6% (+8,1% από την αρχή του έτους), η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +9,2% και στην Αθήνα στο +6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο +9,2% και +4,9% αντίστοιχα.
Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που από το Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση +8,3%. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 30/09, η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 (Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμενόταν σε +8,7%.
Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων.
Α.Π.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.