Τοπικά Νέα

Συνεχίζεται η «επέλαση» αγριογούρουνων στη Μεσσηνία

Η μη λήψη μέτρων οδηγεί στην επιδείνωση του προβλήματος

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει σχεδόν η κατάσταση με το πλήθος αγριογούρουνων στη Μεσσηνία, που όχι μόνο φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών αλλά προκαλούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ μεγάλη είναι και η επικινδυνότητα στους δρόμους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντιμέτωπος όχι με ένα αλλά με τέσσερα αγριογούρουνα, ήρθε οδηγός που κινούνταν στην Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Ρωμανού το βράδυ της Τετάρτης.

Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις αγριογούρουνων με γουρούνια ελευθέρας βοσκής, γι’ αυτό και η εικόνα τους πολλές φορές είναι… πουά ή ριγέ!

Καλλιεργητές της περιοχής επισημαίνουν ότι το φαινόμενο με τις επιδρομές των αγριογούρουνων προέκυψε την τελευταία πενταετία, αλλά εντάθηκε πέρυσι και φέτος και ζητούν να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν οι καλλιέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button