Τοπικά Νέα

Συστάσεις για την καθαριότητα από τον Δήμαρχο Τριφυλίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Την περίοδο που διανύουμε, όπου είναι ιδιαίτερα αυξημένη η καλοκαιρινή κίνηση και δη η τουριστική, οι εργαζόμενοι του Δήμου Τριφυλίας, στον τομέα της καθαριότητας, υπερβάλλουν εαυτόν, εργαζόμενοι για πολλές ώρες και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να διατηρήσουν τις πόλεις και τα χωριά μας, καθαρά και ευπρεπισμένα..
Το λιγότερο που τους οφείλουμε, είναι να σεβαστούμε αυτή τους την προσπάθεια και να συμβάλλουμε, με τον τρόπο μας και στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να κάνουμε τις συνθήκες εργασίας τους λιγότερο δύσκολες και σύνθετες.
Εικόνες, όπως οι κάτωθι (από Κυπαρίσσια και Καλό Νερό) είναι ενδεικτικές του τι αντιμετωπίζουν καθημερινά και δεν τιμούν κανέναν μας, ως πολίτες – κατοίκους αυτού του τόπου.
Και φυσικά, δε βοηθούν τον Δήμο και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την παρούσα στιγμή, που υπάρχει έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και πρόσφατα σας ενημέρωσα.
Ας φερθούμε λοιπόν, όσο πιο υπεύθυνα γίνεται και ας «υπακούσουμε», όλοι μας, σε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες:
1)Ας σταματήσουμε να βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα (καναπέδες, έπιπλα, είδη υγιεινής, στρώματα κ.τ.λ.), χωρίς προηγουμένως να έχουμε έρθει σε συνεννόηση, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ειδάλλως, προς γνώση και συμμόρφωση, είμαστε υποχρεωμένοι να καταλογίσουμε το αναλογούν πρόστιμο, σε κάθε παραβάτη, που προβεί σε αυτήν την ενέργεια.
2)Ας αποφύγουμε, για την περίοδο αυτή, τα κλαδέματα.
3)Ας τοποθετούμε τα σκουπίδια μας, μόνο εντός των κάδων απορριμμάτων.
4)Ας φροντίζουμε αυτοί (κάδοι απορριμμάτων) να είναι πάντα κλειστοί.
5)Ας κατεβάζουμε και τοποθετούμε τα σκουπίδια μας στους κάδους απορριμμάτων, μόνο κατά τις βραδινές ώρες.
Ας μη γκρεμίσουμε, με επιπολαιότητα και ασυνέπεια ό,τι, με πολύ κόπο, χτίσαμε έως τώρα.
Με μερικές μικρές, απλές και καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των υπαλλήλων της καθαριότητας, πολύ πιο εύκολη και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματική.
Η ευθύνη για καθαριότητα, δεν είναι μόνο ατομική, αλλά και συλλογική και μας αφορά όλους, ανεξαιρέτως.
Γιατί, δεν αρκεί μόνο να δηλώνουμε πολιτισμένοι, πρέπει και να το αποδεικνύουμε στην πράξη!
Κυπαρισσία 12-08-2022
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

11 Σχόλια

  1. Ναι ναι!!!!!! δήμαρχε έτσι βάλε μια τάξη στο πλαιμπέο δημότη σου που έχει το απύθμενο θράσος να θέλει να βγάζει τα σκουπίδια του καλοκαιριάτικα και να μην ξέρει τι να τα κάνει ο δήμος, ενώ μπορεί να τα κρατήσει μέχρι να περάσει και αυτή η τουριστική περίοδος και έτσι ν απολαμβάνει την εικόνα και τη βρώμα τους μέσα στο σπίτι του και στο χώρο του.

  2. Αλλά μας έλεγες προεκλογικά για τα σκουπίδια.Οι μόνοι που αντιμετωπίζουν με φιλότιμο την κατάσταση των σκουπιδιών είναι οι εργάτες.Να στα φορτώσουν στο καράβι σου να λυθεί το πρόβλημα.

  3. L’ Etat c’ est moi!
    Καλά εκεί στο Δήμο Τριφυλίας, αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν υπάρχει;
    Όλα τα χει πάρει πάνω του ο Δήμαρχος;;;

    Αλήθεια, οι κακές οι γλώσσες λένε ότι αδειάζουν τα σκουπιδιαρικα κάτω από το γήπεδο της Εράνης και φορτώνουν τα σκουπίδια σε φορτηγά με επικάλυψη χώμα κ μπάζα που έχει η περιοχή. Αν αυτό αληθεύει ο δήμαρχος δεν το ξέρει; Ή μήπως κι εκεί το παίζει Λουδοβι-Κουλης;;;

  4. Έχουν εμφανιστεί οι τριτοκοσμικοί Αθηναίοι και παρατάνε τα σκουπίδια τους παντού και περιμένουν τους υπηρέτες να πάνε να τα μαζέψουν. Πετάνε από τα αυτοκίνητα όλα τα μπουκάλια νερού, τους καφέδες και όλα τα σκουπίδια. Πανούκλα. Πάλι καλά που τους έχουν μαντρωσει στην τσιμεντουπολη. Ούτε οι ακρίδες δεν κάνουν έτσι. Καλά τα λέει ο δήμαρχος.

    1. Οι επισκέπτης το στρώμα να το φυλάξει στο σαλόνι του σπιτιού του; Δεν θα πρέπει να καθαρίσει την αυλή του; Έχει τόσο προσωπικό ο Δήμος που δεν είχε ποτέ. Απορριμματοφόρα και μηχανήματα πολλά όπως ισχυρίζεστε. Βεβαίως συμμεριζόμαστε το προσωπικό που με αυταπάρνηση προσφέρει υπηρεσίες . Εκείνο που δεν ανεχόμαστε είναι η ανικανότητα των αιρετών. Λίγο δυσκόλεψαν τα πράγματα και σηκώσατε τα χέρια ψηλά ,απειλώντας με πρόστιμα!! Μήπως εσείς ως Δημοτική Αρχή πρέπει να δείξετε υπευθυνότητα και κυρίως οργάνωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων;; Το καλώς ήλθατε συνοδεύεται με απειλές!!!

      1. Αυτό ακριβός, το πρόβλημα δεν είναι στον εργαζόμενο του δήμου ο οποίος έχει το σεβασμό μας για όλο αυτό που κάνει, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι στον ίδιο το δήμο και στο δήμαρχο, που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, ας μην κοροϊδευόμαστε πλέων, όλο αυτό λέγεται ανικανότητα και ο κος Λεβεντάκης απλά για άλλη μια φορά μετατοπίζει το πρόβλημα και τις δικές του ευθύνες εκεί που τον παίρνει

  5. Βλάχοι Αθηναίοι, σταματήστε να πετάτε τα μπουκάλια από νερό, τους καφέδες, και τις πανες των μωρών από τα παράθυρα των αυτοκινήτων, μας γυρίσατε στην δεκαετία του 70. Νομίζετε είμαστε τυφλοί; Επίσης, να αποσυρθούν όλοι οι κάδοι εκτός των πόλεων. Οι τριτοκοσμικοί επισκέπτες πετάνε μπάζα, στρωματα, οικοσυσκευες και άπειρα σκουπιδια και μετά περιμένουν να αδειάζουν οι κάδοι τρεις φορές την ημέρα. Πίσω στην τσιμεντουπολη και γρήγορα.

    1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια κ.Αριστοφανη!! Ο Δήμαρχος υιοθετεί αυτές τις απόψεις σας; Δεν θέλετε επισκέπτες στο Δήμο;

  6. Προφανώς και δεν είμαι ο δήμαρχος. Τα σκουπιδια που πετάτε κάθε μέρα θα σταματήσετε να τα πετάτε; Τυφλοί είμαστε και δεν τα βλέπουμε; Έχουν τιγκαρει οι κάδοι εκτός πόλεων και συνεχίζετε να ρίχνετε κάθε μέρα. Τώρα, χωρίς πλάκα, που νομίζετε πως βρίσκεστε; Στα Πατήσια που ζει ο ένας πάνω στον άλλο; Έρχεστε για μια εβδομάδα και αφήνετε σκουπίδια ενός μήνα. Απίστευτο.

  7. Παρκάρουν όπου τους καπνίσει και κλείνουν τους δρόμους, σε σπρώχνουν στα σούπερ μάρκετ και παρατάνε τα καρότσια μέσα στην μέση, πετάνε παντού σκουπίδια χωρίς να σκέφτονται ποιος θα τα μαζέψει, κολλάνε γελοία οπαδικα αυτοκόλλητα πάνω στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας. Και έχουν πιάσει και δύο φωτιές δίπλα στον δρόμο προφανώς από αναμμένα τσιγάρα… Και αυτό το ονομάζουν “διακοπές”. Πάλι καλά που έρχονται μόνο για μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button