Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Σφίγγει η… θηλιά για τους 75 μεγαλοοφειλέτες του Δήμου Καλαμάτας

megaloofeileths


Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σφίγγει ακόμα περισσότερο τη…θηλιά στους 75 μεγαλοοφειλέτες του δήμου που χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ ο καθένας. Όπως έγινε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε γνωστό ότι ετοιμάστηκαν, από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, ήδη και τα σχετικά  κατασχετήρια.
Έτσι, τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτά θα επιδοθούν στις τράπεζες, οι οποίες σε δέκα ημέρες θα πρέπει να έχουν απαντήσει στο Ειρηνοδικείο εάν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν κατατεθειμένα χρήματα και αν ναι θα πρέπει να τα δεσμεύσουν για λογαριασμό του δήμου Καλαμάτας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όλα ή ορισμένα πρόσωπα από αυτά διαθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς τότε αυτομάτως η τράπεζα θα πρέπει να δεσμεύσει τα χρήματα αυτά για λογαριασμό του δήμου Καλαμάτας.
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει και μια έωλη – ακόμα- εξαγγελία για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, όπως ξεκαθαρίστηκε, θα πρέπει ο οφειλέτης να υπαχθεί πρώτα στη ρύθμιση και ακολούθως να υπάρξει αναστολή των σχετικών διαδικασιών.
Παράλληλα, θα πρέπει να σημειώσομε ότι σε πρόσφατη παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη για το επίμαχο θέμα, είχε αναφέρει ότι “διαφωνούμε με τη διαδικασία κατασχέσεων που προτείνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών.
Ο Δήμος Καλαμάτας, δυστυχώς, «πρωτοπορεί» πανελληνίως στις ανείσπρακτες οφειλές, οι οποίες αποτελούν σοβαρή οικονομική πληγή, αφού αφορούν χρέος της τάξεως των 14 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δήμο και 6 εκατομμυρίων προς την ΔΕΥΑΚ.
Αυτά τα χρέη προϋπήρχαν, μάλιστα, της οικονομικής κρίσης και η διόγκωσή τους εν πολλοίς οφείλεται στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία περισσότερο από δέκα χρόνια και για λόγους είτε διαχειριστικής ανεπάρκειας είτε ψηφοθηρίας, αδράνησε. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός της ύπαρξης μεγάλων οφειλετών, στους οποίους οφείλεται το 50% των οφειλών.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας οφείλει να απαντήσει στον καλαματιανό λαό τα ακόλουθα ερωτήματα: Πότε βεβαιώθηκαν τα συγκεκριμένα χρέη προς το Δήμο και σε τι είδους οφειλές αφορούν; Σε τι ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για την είσπραξη αυτών των οφειλών; Έχω ζητήσει από εξαμήνου από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και από τη Δημοτική Αρχή, αναλυτική κατάσταση ανά έτος και ανά κατηγορία οφειλής, η οποία ποτέ δεν εδόθη”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button