Εκπαίδευση

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που έρχονται για τις σχολικές εκδρομές με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τι θα γίνει με την «πενταήμερη».

Την απελευθέρωση του πλαισίου για τις εκπαιδευτικές εκδρομές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με μείωση της γραφειοκρατίας και περισσότερη ελευθερία στα σχολεία, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση είναι να δοθεί περισσότερη αυτονομία στη σχολική μονάδα και να εξαλειφθούν οι αγκυλώσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρέχοντας την απαιτούμενη ευελιξία, διατηρώντας όμως όλες τις δικλείδες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εκδρομών/μετακινήσεων» επισημαίνεται.

Για τις μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Πλέον, για τις μετακινήσεις εντός της Ελλάδας δεν θα χρειάζεται η έγκριση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά θα είναι αρκετή η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

Αντίστοιχα, για τις εκδρομές στο εξωτερικό θα είναι αρκετή η έγκριση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα χρειάζεται η έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Πενταήμερη

Αλλαγές έρχονται και στην «πενταήμερη», την εκπαιδευτική εκδρομή που κάνουν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου.

Πλέον θα μπορεί να έχει προορισμό περισσότερες από μία χώρες του εξωτερικού αντί για μία όπως είναι σήμερα.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο:

  • εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (προγραμμάτων περιβαλλοντικής, αγωγής υγείας, πολιτιστικών κλπ.) πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό, και αυξάνεται η διάρκειά τους έως τριών –αντί για δυο- εργάσιμων ημερών ή έως πέντε –αντί τεσσάρων- ημερών, εάν συμπεριληφθούν έως δύο αργίες.
  • του Αναλυτικού Προγράμματος, πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό.

Προβλέπεται η σύμπραξη-συνεργασία σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών/τριών με σχολεία και άλλης Διεύθυνσης, ακόμη και διαφορετικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, αντί με σχολεία της ίδιας μόνο Διεύθυνσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button