Αγροτικά

Σχόλιο για την ανακοίνωση κ. Μαντά 13/01/22 για το θέμα της Σταφίδας

Αξιότιμε κύριε Μαντά,

 

Ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση σας σχετικά με το θέμα της κορινθιακής σταφίδας, ένα θέμα με το οποίο έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Παρά την ενασχόλησή σας, όμως διαπιστώνουμε πως είσαστε ελλιπέστατα ενημερωμένος.

 

Συνεχίζετε να αναφέρετε πως η τιμή της σταφίδας έχει φτάσει στα 0,50 λεπτά, ενώ εάν είχατε την υπομονή να ερευνήσετε την αγορά και είχατε λάβει πλουραλιστική ενημέρωση θα διαπιστώνατε ότι αυτή η τιμή δεν υπάρχει.

 

Καθώς δε η ενημέρωση που έχετε πιθανόν να είναι μονόπλευρη, έχετε μπερδέψει την  τιμή της αγοράς με την προκαταβολή που δίνει η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, η οποία είναι 0,50 λεπτά. Το οποίο βέβαια κάνει παραβιάζοντας τον νόμο, που κι εσείς έχετε ψηφίσει, καθώς για την αγορά είναι υποχρεωτικό να εκδίδεται οριστικό τιμολόγιο.

Το οποίο βέβαια είναι μέγα θέμα και δεν θα έπρεπε να το προσπερνάτε

 

Συνημμένα θα βρείτε τιμολόγια αγοράς από την εταιρία μας μέχρι και σήμερα όπου αγοράζουμε σταφίδες στην τρέχουσα τιμή της αγοράς πού είναι 1.00 ΕΥΡΩ/ΚΙΛΟ. Έχετε δει μήπως  έστω ένα τιμολόγιο κομμένο στα 0,50 λεπτά/κιλό που λέτε?

Είναι δυνατόν η τιμή να είναι 0,50 λεπτά και η εταιρεία μας να αγοράζει σε τιμή διπλάσια??

 

Θα παρακαλούσα εκ μέρους όλων των υπολοίπων εμπλεκομένων του κλάδου, μεταποιητικές εταιρείες, ανεξάρτητους συνεταιρισμούς και παραγωγούς που μας εμπιστεύονται χρόνια να διορθώσετε τις, για άλλη μια φορά λανθασμένες και παραπλανητικές δηλώσεις σας, και να φροντίσετε να ενημερωθείτε εκ νέου από όλους του εμπλεκόμενους του κλάδου για να αποκτήσετε μια πλήρης εικόνα της αγοράς και της πραγματικότητας.

 

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να απευθυνθείτε στους σταφιδοπαραγωγούς -ψηφοφόρους σας  αλλά πρέπει να γνωρίζετε με σαφήνεια  πως η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας, αφορά την διαβίωση μας, την βιωσιμότητα των  εταιρειών μας, του ανθρώπινου δυναμικού μας, των συνεργατών μας και των σταφιδοπαραγωγών που μας εμπιστεύονται.

 

Παρακαλώ πάρα πολύ, εξετάστε και παρουσιάστε τη σωστή εικόνα ή μην ασχολείστε γιατί παρεμβαίνοντας με δηλώσεις τέτοιου τύπου, δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις στην αγορά, ιδίως στους πελάτες μας στο εξωτερικό, οι οποίοι ακούγοντας αυτές τις λανθασμένες τιμές πιέζουνε όπως είναι φυσιολογικό για παρακάτω τιμή διάθεσης του προϊόντος το οποίο εκτός από επικίνδυνο  είναι και σε  βάρος όλων μας, βεβαίως δε και των παραγωγών.

 

Με εκτίμηση,

 

Νικήτας Κουνινιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button