Τοπικά Νέα

«Σύννεφα» πάνω από την ΔΕΥΑ Τριφυλίας – Καταγγελία προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Τα σύννεφα αρχίζουν και βαραίνουν έντονα το τελευταίο διάστημα στους κάτω ορόφους του Δημοτικού μεγάρου στην Κυπαρίσσια και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ. Στο στόχαστρο των ελεγκτών φέρεται να βρίσκεται η ΔΕΥΑ Τριφυλίας για θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο απέστειλε στις 31 Μαΐου η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Γραφείο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έπειτα από καταγγελία που έγινε προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης και αφορά την οικονομική διαχείριση στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, ζητά να γίνουν όλα οι απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της άσκησης εποπτείας επί των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων.

Οι οικονομικές καταστάσεις παρελθόντων ετών της επιχείρησης φέρεται να μην είναι διαθέσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία φορά που έκλεισε ισολογισμό η ΔΕΑΚΥ (νυν ΔΕΥΑΤ, από το 2015) ήταν το έτος 2009, και ενώ έχει υπάρξει παλαιότερη ανάθεση προς Ορκωτούς Λογιστές – Ελεγκτές για το κλείσιμο των ισολογισμών μέχρι και το έτος 2013. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, στις 31 Μαΐου 2018, εγκρίθηκε το αίτημα ανάθεσης ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων 2014, 2015 και 2016 της ∆.Ε.Υ.Α.Τ. από Ορκωτούς Λογιστές – Ελεγκτές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button