Πολιτική

Σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 17:00 πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη  της περιφερειακής συντονιστικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης για τις αυτοδιοικητικες εκλογές.

Στη συνάντηση βρέθηκε ο  γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτές των περιφερειακών ενοτήτων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Στη συνάντηση ακούστηκαν ονόματα υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος και, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις, καθώς οι απόψεις των Νομαρχιακών δεν έβρισκαν ομοφωνία από τα υπόλοιπα στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολλά τα διλλήματα αλλά υπάρχουν βλέψεις που προκαλούν ίντριγκες, καθώς εκείνοι που θα μείνουν απ’ έξω, θα είναι φανερά δυσαρεστημένοι.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν κεντρικές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν βγει μέσα από συλλογικές διαδικασίες, αφήνοντας υπονοούμενα για σκοπιμότητες.

Το όνομα του Γιώργου Δέδε έχει πλέον ανακοινωθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τώρα αυτό που μένει, είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψήφιων δημάρχων που θα πάρουν το χρίσμα  του κυβερνώντος κόμματος στην Αρκαδία.

Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, έγιναν προσπάθειες σπίλωσης και υποβάθμισης υποψηφίων, με απώτερο στόχο να προκύψουν νέα ονόματα που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο γραμματέας της ΝΕ, πάντως, πρότεινε ευθέως τη στήριξή του το κόμμα να την δώσει στον Δημήτρη Παυλή, δήμαρχο Τρίπολης.

Στην Μεγαλόπολη, o ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στήριξη στον νυν δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο.

Πώς είναι δυνατόν, βέβαια, παλιά στελέχη του ΠαΣοΚ να μην επιθυμούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία εκλογική διαδικασία η οποία προφανώς θα κριθεί στον δεύτερο γύρο;..

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια προτίμηση, θα λέγαμε, για το όνομα του νυν δήμαρχου Τρίπολης Δ. Παυλή, χωρίς βέβαια να έχει αποφασιστεί κάτι προς το παρόν, καθώς υπάρχουν ακόμα 3 υποψήφιοι από τον χώρο του ΠαΣοΚ που θα δυσαρεστηθούν,επειδή περιμένουν, προσδοκούν ή και επιδιώκουν στήριξη από το κυβερνών κόμμα.

Στα κρυφά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί το χρίσμα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφήνοντας του υποψηφίους να αναμετρηθούν αρχικά ως ανεξάρτητοι και στη συνέχεια να λάβουν το χρίσμα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό, καθώς η μάχη για το χρίσμα έχει ακόμα πολλά ανοιχτά παράθυρα. Στην τελική επιλογή θα βαρύνει οπωσδήποτε ο πρότερος βίος των υποψηφίων, καθώς και οι προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button