ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Τέλος Μαϊου η δημοπράτηση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

kyparissia-beach-hotel


Την αναβολή για λίγες ημέρες έφερε ο νέος νόμος περί δημοσίων έργων στην δημοπράτηση του έργου που αφορά την επισκευή του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.300.000 € και οι πόροι για την υλοποίησή του προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφτεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας και του Δήμου Τριφυλίας.

Τέλος Μαΐου
Η δημοπράτηση του έργου είχε προγραμματισθεί για τις αρχές Μαΐου, όμως οι αλλαγές στο νόμο περί δημοσίων έργων, επέβαλλε την αναβολή της για λίγες ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν όλες οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι που απαιτούνται στα νέα δεδομένα του νόμου. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με ενστάσεις και κωλύματα και υπάρξει καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου. Έτσι, η δημοπράτηση ορίσθηκε για τις 30 Μαΐου. Με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί έγινε μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας στις αρμόδιες Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την οριστική μελέτη λιμενικών έργων που έχει εγκριθεί και την σχετική Περιβαλλοντική Μελέτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.