Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Τατούλης: Άδικη η «αποδυνάμωση» των Φιλιατρών – 20εκ. ευρώ για τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Άγνοια Νίκα στα προβλήματα της περιοχής της Τριφυλίας

Αναφορά στην άδικη «αποδυνάμωση» των Φιλιατρών τα τελευταία χρόνια έκανες χθες σε δηλώσεις του στα Φιλιατρά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης είπε, «Αντιλαμβάνομαι την αποδυνάμωση των Φιλιατρών από σημαντικές δημοσιές υπηρεσίες. Δημοσιές υπηρεσίες για την οργάνωση της οικονομίας μιας ευημερούσας περιοχής η οποία δίνει καθημερινά τον αγώνα της, παίρνει  συνεχώς επάνω της ευθύνες αλλά επιχειρεί διαρκώς. Είναι ένα καλό παράδειγμα για όλη την περιφέρεια και όλη τη χώρα. Για όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν συμβεί στα Φιλιατρά η περιφερειακή αρχή έχει ξεκάθαρη θέση, θεωρεί ότι αυτοί οι παραγωγικοί τόποι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, στον οποιανδήποτε επιχειρησιακό σχεδιασμό να αποδυναμώνονται, αλλά το αντίθετο, να ενδυναμώνονται».

Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να στραφεί εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κατηγορώντας τον για άγνοια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Συγκεκριμένα, είπε, «Από την άλλη πλευρά βλέπω και κάποια περίεργα πράγματα, κάποιους που έρχονται να υποσχεθούν διαφορά θέματα χωρίς να γνωρίζουν τα προβλήματα των Φιλιατρών και τα προβλήματα του τόπου. Έρχονται ως επισκέπτες για πρώτη φορά. Άκουσα ξαφνικά ότι θα φτιάξουν κάποια καινούργια πράγματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, και διαβάζοντας από ένα χαρτάκι μίλησαν για το τι θα κάνουν χωρίς να πουν πως θα τα κάνουν και χωρίς να είναι ενημερωμένοι για το που βρίσκονται αυτά τα θέματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας λέγοντας, “Ήδη όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, πριν δέκα ημέρες βγήκε η πρόσκληση για τους οδικούς άξονες, το πρώτο έργο που θα ενταχθεί, που έχουμε ετοιμάσει τον φάκελο για να ενταχθεί, είναι ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με 20εκ. ευρώ σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Το δεύτερο σημαντικό έργο που κάνουμε είναι ότι έχουμε ένα πρόγραμμα 400.000 ευρώ για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην οδοποιία της πόλης των Φιλιατρών. Το τρίτο μεγάλο έργο είναι η ωριμότητα των αρδευτικών δικτύων –Φιλιατρινού Φράγματος- και η δέσμευση του υπουργού. Ήδη έχει κατατεθεί ο φάκελος και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Αναφέρθηκε και στο δρόμο Βάλτα – Γαργαλιανοι και το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, για να καταλήξει λέγοντας πως «πάνω από όλα θεωρώ τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να βρίσκουμε καινούργια πράγματα, για να γενούμε καινούργιες χρηματοδοτικές ικανότητές. Δικαιώνει την προσπάθεια, δικαιώνουμε συνέχεια το όραμά μας, και για την νέα περίοδο θα είναι σημείο αναφοράς όταν ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας. Χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δουλειά στα μεγάλα προβλήματα αυτού του τόπου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button