Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” αναδημοσιεύουν από το Περιοδικό «Φιλιατρά» το κείμενο με τίτλο «Σκέψεις για ένα έλατο»

Πατριδογνωσία

(Με σημείο αναφοράς ένα έλατο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 4 στα Φιλιατρά)

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ αναδημοσιεύουν από το Περιοδικό «Φιλιατρά» τόμος 15, τεύχος 110, έτους 1987 (Μάϊος – Ιούλιος) σελ. 435-436, κείμενο με τίτλο «Σκέψεις για ένα έλατο» του μακαρίτη Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Φιλόλογου και Γυμνασιάρχη.

Το συγκεκριμένο κείμενο κάνει αναφορά στο έλατο της οδού Κωνσταντινουπόλεως 4, πάνω στο οποίο έγινε η καταστροφική παρέμβαση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή την 1/10/2020.

Η παρούσα δημοσίευση έχει έναν και μόνο στόχο: την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης των Φιλιατρών, γιατί η ιστορία είναι ένα από τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί η ανοδική πορεία της πόλεως. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ενάντια στην καταστροφική κοπή του έλατου από τη σημερινή δημαρχοντία, είχαν πρόσφατα δημοσιεύσει το κείμενό τους «ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ & ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ» και συνιστούν:

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ της πόλης κε ΔΗΜΑΡΧΕ!

διότι θα έπρεπε να την γνωρίζετε, ως Φιλιατρινός!

 

Φιλιατρά, 16 Οκτώβρη 2020.

 

Για τα

                                                                    ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 

                                                                      Βασίλης Σπυρόπουλος

 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: «Σκέψεις για ένα έλατο», Περιοδικό Φιλιατρά τεύχος 110, έτος 1987

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Πολλά ζητάτε από τον δήμαρχο “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ” και ένα απ’ αυτα ειναι να γνωρίζει την ιστορία της πόλης που τον γέννησε, όμως αντιλαμβάνομαι ότι για τον κο Λεβεντάκη οι λέξεις ιστορία και πολιτισμός ειναι έννοιες άγνωστες και μαλλον άχρηστες, οι δυο παραπάνω έννοιες, σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνονται – όπως και κάποιες άλλες εξίσου βασικές – στο γενικότερο χαρακτήρα του δημάρχου.

    Έχοντας στο μυαλό μας μια κάποια εικόνα για το τι ακριβός τοπικό άρχοντα θα θεωρούσαμε ιδανικό για την κοινωνία μας, ως απαραίτητα στοιχεία που να συμπληρώνουν το “βιογραφικό” του, ειναι να διαθέτει μια σχετική ευαισθησια αν όχι παιδεία που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και σ αυτό το τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως πχ ειναι ο πολιτισμός.

    Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο δήμαρχος κος Λεβεντάκης δεν έχει αυτές τις “ευαισθησίες”, που σίγουρα δεν τις έχει, κάποιος από το συμβούλιο δεν ειναι υπεύθυνος όπως πχ τομέας πρασίνου; κάποιος από το συμβούλιο, δεν θα μπορούσε να ενημερώσει το δήμαρχο; αυτό λοιπόν που αντιλαμβάνομαι ειναι ότι και οι άνθρωποι/σύμβουλοι που ειναι δίπλα στον δήμαρχο έχουν την ίδια άγνοια πραμάτων για να μην πω κάτι χειρότερο, φυσικά, και αυτοί οι σύμβουλοι που επιλέγονται για να παρακολουθούν ο καθένας συγκεκριμένους τομείς πάλι ειναι αποκλειστική ευθύνη/επιλογή του δημάρχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button