Υγεία

Τα «μαγικά» για να… κόψετε το λόξιγκα

Ο λόξιγκας είναι πολύ συνηθισμένος και οφείλεται στην ακούσια σύσπαση του διαφράγματος, του μυός που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή κοιλότητα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπνοή.
Στο 80% των περιπτώσεων συσπάται η αριστερή μεριά του διαφράγματος.
Η επιστήμη λέει ότι ο τρόπος για να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα, είναι η υπερδιέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ή η παρέμβαση στην αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορους πρακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν το λόξιγκα.
Δείτε ποιοι είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο αποτελεσματικοί:
– Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναγκάσετε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αν το παρακάνετε ωστόσο και νιώσετε ζάλη, σταματήστε επιτόπου.
– Εκπνεύστε και στη συνέχεια εισπνεύστε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλο ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Αυτές οι αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.
– Πιείτε ένα ποτήρι παγνωμένο νερό γρήγορα κρατώντας την αναπνοή σας.
– Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει!
Πηγή: onmed.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button