Τοπικά ΝέαΧώρα

Τα μείζονος σημασίας θέματα που απασχόλησαν την πρώτη συνέλευση δημοτών της Δ.Κ. Χώρας

Μεγάλη προσέλευση στην κοινοτική συνέλευση κατοίκων Δ.Κ. Χώρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση δημοτών στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, στην πρόσφατη ιστορία της, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα REX στη Χώρα.

Συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου, για συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας, διοργάνωσε την πρώτη δημοτική συνέλευση με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Χώρα
  2. Παρουσίαση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δ/Κ Χώρας
  3. Προγραμματισμός έργων για το 2020
  4. Αλλαγή ονόματος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας
  5. Λειτουργία Ασθενοφόρου

Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα παρόντες στη διαδικασία ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου Νέστωρος κύριος Παναγιώτης Καρβέλας, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄Δύναμη Ελπίδας΄΄ κύριος Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄Κοινωνία σε Κίνηση΄΄ κύριος Ηλίας Κανάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄Νέστωρος Σοφία΄΄ κύριος Δημήτρης Βρεττάκος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου της κοινότητας κυρίου Διονύσιου Δημητρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα της Χώρας και κυρίως στα έργα υποδομής που μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της κοινότητας.  Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι κοινοτικοί σύμβουλοι και ακολούθησαν τοποθετήσεις προτάσεις και ερωτήσεις από τους πολίτες.

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σε δημοτικούς συμβούλους. Ακολούθησε η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος έκρινε ότι τα αιτήματα της κοινότητας είναι δίκαια και εύλογα και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για την επίλυσή τους.  Η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση του Δημάρχου ο οποίος αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Δ/Κ Χώρας αλλά και γενικότερα στα προβλήματα του Δήμου.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της κοινότητας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και ιδιαίτερα τους πολίτες για τη συμμετοχή τους και το επίπεδο του διαλόγου, και δεσμεύτηκε ότι η άμεση δημοκρατία που εγκαινιάστηκε με την πρώτη κοινοτική συνέλευση θα συνεχιστεί.

Η συνέλευση ανέδειξε ως ζητήματα μείζονος σημασίας που πρέπει να δρομολογηθούν και επιλυθούν τα παρακάτω:

  1. Την άμεση δρομολόγηση του έργου ΄΄δρόμος Χώρα-Κορυφάσιο-Λαδά ο οποίος θα δώσει ασφαλή και σύντομη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Δ/Κ Χώρας.
  2. Την άμεση ανακατασκευή και επέκταση του Μουσείου Χώρας, ώστε να είναι σε θέση από κάθε άποψη, να φιλοξενήσει τα υπάρχοντα εκθέματα αλλά και τα νέα ευρήματα που προέκυψαν από τον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου  Νέστωρος.
  3. Την βελτίωση του δρόμου Καζάρμα Χώρα, με την κατασκευή της γέφυρας Μεταμόρφωσης
  4. Την παραμονή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Χώρα
  5. Την δρομολόγηση αλλαγής ονόματος ύστερα από την προβλεπόμενη διαβούλευση

 

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Και στον Δήμο Τριφυλίας δεν κοινοποιούνται και δεν είναι ανοιχτά στους πολίτες τα κοινοτικά συμβούλια, πόσο μάλλον να τίθενται και θέματα από τους πολίτες ή να ζητείται η γνώμη τους για τα θέματα των Κοινοτήτων. Πόσο πίσω είμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button