Ελλάδα

Τα νέα πακέτα των data και των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την εμπορική διάθεση νέων φθηνότερων πακέτων δεδομένων για όλους τους πελάτες συμβολαίου της εταιρείας. Προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα
Τα νέα πακέτα της Vodafone, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, διατίθενται ως εξής:

40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,

10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,

10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,

10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.

Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.
Με τα νέα πακέτα της Vodafone όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte.

Διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της, ανακοίνωσε η Cosmote.

Οι ανακοινώσεις της εταιρείας ήρθαν μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η Cosmote από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ».

Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας: Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Hellas, Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδος, και Μιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote.

Το θέμα των χρεώσεων της κινητής είχε ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα. Η νέα απόφαση των εταιρειών κινητής να αυξήσουν τον όγκο δεδομένων στα προπληρωμένα πακέτα κινητής αναμένεται να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη χώρα μας μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων. Διεθνείς έρευνες και μελέτες φέρουν τη χώρα μας να βρίσκεται στην κορυφή των εφαρμοζόμενων χρεώσεων, τόσο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. όσο και εκείνων στη ζώνη του ΟΟΣΑ.

Επίσης, το μέτρο-στόχο έχει την ενθάρρυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω κινητού, η οποία σήμερα μπορεί να περιορίζεται εξαιτίας του υψηλού κόστους, με σκοπό η χώρα να βελτιώσει τη θέση της σε διάφορες επιμέρους κατατάξεις, σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών, την ανταγωνιστικότητά της κ.ο.κ. Σημειώνεται ότι ήδη ώς έναν βαθμό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση της νέας πολιτικής αύξησης του όγκου δεδομένων, διαφημίζοντας νέα πακέτα στα οποία η διαθεσιμότητα είναι υψηλότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Απεριόριστα data με ακόμα χαμηλότερη τιμή ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους πελάτες της η WIND, από τις 16 Δεκεμβρίου 2019. Πρόκειται για την δεύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας που ανακοινώνει μειώσεις, μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση της Wind αναφέρεται ότι οι συνδρομητές της,μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ.

Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.

«H WIND συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς».

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο www.wind.gr

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button