Αθλητικά

Τα «πάνω-κάτω» του Γιοβάνοβιτς λένε την αλήθεια του Παναθηναϊκού

Τα «Limit Up» και τα «Limit Down» για την ίδια… μετοχή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, είναι συνηθισμένη υπόθεση. Ακόμα και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Και ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το γνωρίζει πολύ καλά. Γιατί το έχει βιώσει στο παρελθόν και το βιώνει αυτές τις μέρες στον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τη φήμη του να διογκώνεται μετά το 4-0 της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα και μία εβδομάδα μετά, να καταβαραθρώνεται μετά την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Από εκείνος ο οποίος αναμορφώνει τον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος πρωταγωνιστεί πλέον στο «blame game» για όσα πήγαν στραβά στην Ήπειρο.

Αλλά κάπως έτσι κύλησε όλο το καλοκαίρι του Γιοβάνοβιτς. Ο Γιοβάνοβιτς εμφανιζόταν τη μία ως σοβαρός δάσκαλος, που εκπαίδευε τους παίκτες του από την αρχή στα βασικά του αθλήματος και οικοδομούσε μία ομάδα με υψηλές βλέψεις. Από την άλλη, ως ένας επαγγελματίας με μικρή ατζέντα, με δυσκολία στις επιλογές παικτών και υπεύθυνος για την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Ανάμεικτα συναισθήματα και συνεχείς εναλλαγές για τον Σέρβο προπονητή.

Σαφώς, δεν ευθύνεται ο Γιοβάνοβιτς για την υπερβολές. Γενικά, τις περιλαμβάνει η φύση του ποδοσφαίρου. Ειδικά, η ατμόσφαιρα στο Τριφύλλι είναι άρρωστη τα τελευταία χρόνια και πολύ εύκολα καλλιεργούνται προσδοκίες και καταρρέουν προσπάθειες. Οπότε, ο Γιοβάνοβιτς δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Το ζητούμενο είναι άλλο. Η τεράστια πίεση που διαμορφώνεται στον Παναθηναϊκό απειλεί το έργο του Γιοβάνοβιτς. Ο 59χρονος τεχνικός ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να ανασυγκροτήσει ένα ρόστερ που απέτυχε παταγωδώς πέρυσι και να του προσδώσει μία εκ διαμέτρου διαφορετική ταυτότητα. Το εγχείρημα χρειάζεται χρόνο και στήριξη, για να αντέξει στις στραβές, όπως το Σάββατο στα Ιωάννινα.

Αν όλοι την πέσουν στον Γιοβάνοβιτς, είναι προφανές πως εκείνος δεν θα τα καταφέρει. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είχε ανάγκη από κάποιον για να εναποθέσει τις ελπίδες του για τη μεταμόρφωση του και έχει φορτώσει τον προπονητή του με ένα δυσανάλογο βάρος. Γιατί για να επανέρθει ο Σύλλογος στο πραγματικό μέγεθος του, δεν αρκεί ένας ικανός άνθρωπος στον πάγκο. Απαιτούνται και άλλα συστατικά που δεν εξαρτώνται από τον προπονητή.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να παραπονεθεί δημοσίως για το περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ωστόσο, ήδη νιώθει την πίεση και αντιλαμβάνεται τι λέγεται στον περίγυρο του Τριφυλλιού. Το ζητούμενο είναι πως θα το διαχειριστεί ο Σέρβος. Διότι από την αντοχή του, θα επηρεαστεί άμεσα και η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button