Εκπαίδευση

Τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα στη χαλάρωση του lockdown

Ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν στη χαλάρωση του lockdown δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με μαθητές δημοτικού σχολείου των Χανίων.

Τη διαδικτυακή διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Χανίων, παρακολούθησε από το Μέγαρο Μαξίμου και μαζί με την υπουργό Παιδείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τους μαθητές, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να μάθει για την προσαρμογή τους στην τηλεκπαίδευση. Στη συζήτηση που είχε μαζί τους τόνισε ότι τα μικρά παιδιά «έβαλαν δύο φορές τα γυαλιά» στους μεγαλύτερους, καθώς τηρούν πιστά τα μέτρα ασφαλείας. Σημείωσε ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να ξαναρχίζει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία. «Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, τις εκδρομές, την άθληση των παιδιών, τη στρατηγική εμβολιασμού αλλά και για τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα forum επικοινωνίας των Ελλήνων μαθητών με συνομηλίκους τους στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης βιώνουν την πραγματικότητα της πανδημίας. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι θα φέρει την πρόταση της μικρής Κατερίνας για σύνδεση με παιδιά από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button