Κόσμος

Τα 5 πιο μυστηριώδη μέρη στον κόσμο

Μέρη ανά τον κόσμο που είναι τόσο περίεργα και ενίοτε παράνομα, που έχουν την δική τους ξεχωριστή ομορφιά

Ανακαλύψτε 5 από τα πιο περίεργα, μυστικά και ενίοτε παράνομα μέρη του πλανήτη.

1.Svalbard Global Seed Vault – Νορβηγία

svg%3E

Ψηλά στα βουνά στο Spitsbergen (Νορβηγία) υπάρχει η μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη στον κόσμο με περισσότερους από 980.000 διαφορετικούς σπόρους. Σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου έχει σπόρους καλλιεργειών που αρχικά αναπτύχθηκαν σε αυτήν τη χώρα και μεταφέρθηκαν εκεί στη συνέχεια. Αυτή η αποθήκη είναι ειδικά σχεδιασμένη για την περίπτωση μιας φυσικής ή ανθρωπογενούς καταστροφής.

2. Mount Weather Emergency Operations Center – Βιρτζίνια svg%3E

Το Mount Weather Emergency Operations Center έχει σχεδιαστεί ως το ασφαλέστερο μέρος της γης όπου σημαντικοί αξιωματούχοι μπορούν να κρυφτούν σε περίπτωση εθνικής ή παγκόσμιας καταστροφής. Το γιγαντιαίο συγκρότημα έχει όλα όσα μπορείτε να φανταστείτε.

3. Bhangarh Fort – Ινδία svg%3E

Το οχυρό Bhangarh βρίσκεται στην Ινδία. Είναι ένα κτίριο του 17ου αιώνα γεμάτο μυστήριο, μύθους και φήμες. Οι ιστορίες που κυκλοφορούν είναι ότι οι επισκέπτες εκεί έρχονται αντιμέτωποι με πολλές παραφυσικές συναντήσεις, μαγεία και θανατηφόρα ατυχήματα. Σήμερα, το οχυρό Bhangarh θεωρείται ως ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στην Ινδία.

4. Mezhgorye – Ρωσία

svg%3E Η Mezhgorye είναι μια μυστηριώδης, απαγορευμένη πόλη που βρίσκεται στη Ρωσία. Λέγεται ότι οι κάτοικοι της πόλης εργάζονται σε ένα αυστηρά μυστικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με το κοντινό βουνό Yamantaw. Αυτό μπορεί να αφορά τα πυρηνικά όπλα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα.

5. Surtsey – Ισλανδία svg%3E

Το ηφαιστειακό νησί Surtsey, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Ισλανδίας, είναι ένα από τα απαγορευμένα μέρη στον κόσμο που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Το νησί, στον Ατλαντικό Ωκεανό, δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου στη δεκαετία του ’60.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button