Αθλητικά

Τελεσίγραφο της FIA για την έρευνα στο Abu Dhabi

Διορία έως και τις 3 Φεβρουαρίου έχουν τα αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ώστε να ολοκληρώσουν την έρευνα σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό Grand Prix του Abu Dhabi.

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική διευθέτηση των… εκκρεμοτήτων που άφησε το επεισοδιακό τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν και την αποσαφήνιση των κανονισμών που διέπουν ένα grand prix της Formula 1.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει ορίσει την ημερομηνία μέχρι την οποία η επιτροπή που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των όσων έλαβαν χώρα στο Grand Prix του Abu Dhabi θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα.

Formula 1

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διεξαγωγή της έρευνας, η οποία προαναγγέλθηκε λίγες ημέρες μετά το επεισοδιακό τέλος της φετινής σεζόν και μερικές ώρες πριν την επίσημη απονομή του επάθλου στον M. Verstappen, ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 3 Φεβρουαρίου.

Η έρευνα η οποία διεξάγεται δεν θα αφορά μόνο τα όσα παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στο Abu Dhabi, αλλά και τους εσωτερικούς μηχανισμούς της FIA και ειδικότερα εκείνους που σχετίζονται με τη λήψη των αποφάσεων από τον διευθυντή αγώνα ή τους αγωνοδίκες κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix.

Formula 1

Ενεργή συμμετοχή στη διεξαγωγή της έρευνας θα έχει και ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, o οποίος διαδέχθηκε τον Jean Todt και αν μη τι άλλο θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Δεν λίγοι μάλιστα εκείνοι που συνδέουν το μέλλον του Lewis Hamilton στη Formula 1 με το πόρισμα της FIA, το οποίο καλείται να ρίξει φως στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Abu Dhabi από τον αγωνιστικό διευθυντή του αγώνα, Michael Masi, και καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα του Grand Prix και τον νικητή του φετινού τίτλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button