Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη «προβλέπει» το τέλος του κόσμου – Αυτή θα είναι η τελευταία selfie στη Γη

Στη βρετανική Sun έγινε θέμα ένας λογαριασμός στο Tik Tok που επιτρέπει στον κόσμο να κάνει ερωτήσεις σε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γύρω από το τέλος του κόσμου.

Ο λογαριασμός έχει γίνει viral, και οι φωτογραφίες με ανθρώπους που βγάζουν selfie στο τέλος της ανθρωπότητος κυκλοφορούν παντού.

Πιο συγκεκριμένα, ο λογαριασμός «Robot Overloards» χρησιμοποιεί την εφαρμογή δημιουργίας εικόνων DALL-E mini AI -με το όνομα να είναι εμπνευσμένο από την ταινία WALL-E που είναι συμπαραγωγή της Pixar με την Disney- και παράγει αποκαλυπτικές εικόνες.

Τα δυστοπικά στιγμιότυπα με ανθρώπους που έχουν παραμορφωθεί από κάποια ασθένεια, ή την ατμοσφαιρική ρύπανση, που έχουν εγκαύματα ή είναι ακρωτηριασμένοι, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας μια νέα μανία.

Σύμφωνα με το Open AI το DALL-E mini AI δημιουργήθηκε το 2021 και αποτελεί το μοντέλο μιας γλώσσας μετασχηματιστή που μπορεί να μετατρέψει σχεδόν κάθε ιδέα σε εικόνες.

«Λαμβάνει υπόψιν τόσο το κείμενο όσο και την εικόνα σαν μια ενιαία ροή δεδομένων. Περιέχει έως και 1.280 διαφορετικές πιθανότητες και εκπαιδεύεται χρησιμοποιώντας τη μέγιστη πιθανότητα να δημιουργήσει όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις, την μία μετά την άλλη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button