Κόσμος

Τζεφ Μπέζος – Γιατί τον εγκαταλείπουν τα βασικά στελέχη του

Μπορεί ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος να κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να πέταξε στο διάστημα, ωστόσο στη Γη τα νέα δεν είναι καλά και η «προσγείωση» είναι ανώμαλη.

Όπως αποκαλύπτει το CNBC τουλάχιστον 11 κορυφαία στελέχη και ανώτεροι μηχανικοί εγκατέλειψαν την Blue Origin αυτό το καλοκαίρι, πολλοί εκ των οποίων τις εβδομάδες μετά τη διαστημική πτήση του Μπέζος.

Δύο εκ των μηχανικών οι Nitin Arora και Lauren Lyons, ανακοίνωσαν μάλιστα ότι έπιασαν δουλειά σε διαστημικές εταιρείες: την SpaceX του Elon Musk και του Firefly Aerospace , αντίστοιχα.

Κάποιοι άλλοι, απλώς ενημέρωσαν αθόρυβα τις σελίδες τους στο LinkedIn.

Αυτοί που ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την Blue Origin δεν διευκρίνισαν τον λόγο, ωστόσο όπως τονίζει το CNBC η απογοήτευση από την εκτελεστική διοίκηση και μια αργή, γραφειοκρατική δομή αναφέρεται συχνά ως παράπονο στις αναθεωρήσεις των εργαζομένων στην τοποθεσία εργασίας Glassdoor.

«Η Blue Origin αυξήθηκε κατά 850 άτομα το 2020 και έχουμε αυξηθεί κατά άλλους 650 μέχρι τώρα το 2021. Στην πραγματικότητα, έχουμε αυξηθεί σχεδόν κατά τέσσερις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε σημαντικούς ηγετικούς ρόλους στην κατασκευή, την ποιότητα, τον σχεδιασμό του κινητήρα και τον σχεδιασμό του οχήματος. Είμαστε μια ομάδα που χτίζουμε και έχουμε μεγάλο ταλέντο», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει σχεδόν 4.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ.

Λίγο μετά τη διαστημική πτήση του Μπέζος στις 20 Ιουλίου, η Blue Origin έδωσε σε όλους τους υπαλλήλους της πλήρους απασχόλησης ένα μπόνους 10.000 δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC. Κανένας από τους εργολάβους της Blue Origin δεν έλαβε το μπόνους, το οποίο καταβλήθηκε στους υπαλλήλους στις 30 Ιουλίου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το μπόνους, ενώ ένας εκπρόσωπος σημείωσε ότι προοριζόταν ως ένα «ευχαριστώ» για την επίτευξη του στόχου.

Πηγή: ΟΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button