Κόσμος

Τζεφ Μπέζος: Εχασε 13,9 δισεκατομμύρια σε μία ημέρα – Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Μπερνάρ Αρνό

Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνδρας στον κόσμο και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι αποφάσισε να ταξιδέψει στο διάστημα με την εταιρεία του τη Blue Origin, αλλά στο ότι η μετοχή της Amazon κατρακύλησε την Παρασκευή. Συγκεκριμένα η μετοχή της Amazon έχασε 7,6% της αξίας της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα οποία δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Έτσι ο Τζεφ Μπέζος έχασε 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, στην κατάταξη του Forbes για τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.

Όμως και ο Αρνό έγινε φτωχότερος κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH του Αρνό κατέγραψαν πτώση 1,4% την Παρασκευή. Ωστόσο εκτιμάται ότι η περιουσία του αυτή την εβδομάδα ανέρχεται σε 192,9 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που τον κατατάσσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια πάνω από τον Μπέζος. Αρνό και Μπέζος κονταροχτυπιόνταν στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου για την πρώτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με τον ιδρυτή της Amazon να παραμένει στη συγκεκριμένη θέση τις τελευταίες 50 ημέρες.

Ο Αρνό έγινε πλουσιότερος κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας και στη συνέχεια η μετοχή της LVMH σταθεροποιήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Στον Αρνό ανήκει το 47%της εταιρείας, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Louis Vuitton, Moët & Chandon, Christian Dior και Tiffany & Co.

Παρά την πτώση της μετοχής της, πάντως η Amazon δεν έχασε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς κατέγραψε έσοδα ύψους 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση περίπου 27% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,8 δισεκατομμύρια. Ωστόσο οι μέτοχοι ήλπιζαν ότι τα κέρδη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα ιδιαίτερα αφότου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 44% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα προσδοκώμενα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του έτους θα είναι μεταξύ 106 και 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερο από τα 119 δισεκατομμύρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Η πτώση στη μετοχή της Amazon επηρέασε και τον πρώην σύζυγο του Μπέζος, ΜακΚένζι Σκοτ, η οποία εκτιμάται ότι από την περιουσία των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχασε 4,6 δισ. Την Παρασκευή, γεγονός που την έκανε το 22ο πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button