Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το σχέδιο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το νέο, ολοκληρωμένο πλαίσιο της πανδημίας καθώς και πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το «φθινοπωρινό τοπίο» για εμβολιασμένους και μη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πανδημία τονίζοντας από όλους η μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί και δείχνει δυο πράγματα για τους ανεμβολίαστους ότι είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν.Η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και τήρηση μέτρων ασφαλείας, τόνισε.

Σφίγγει ο κλοιός – Rapid test παντού για τους ανεμβολίαστους

Πάντως όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το in.gr, το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό, ενώ πέρα από τους κλειστούς χώρους, είναι πολύ πιθανό όσοι δεν έχουν τσιμπηθεί  να προσέρχονται στην εργασία τους μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού αρνητικού rapid test. 

Τι… ζυμώνεται στο Μαξίμου σχετικά με το νέο πλαίσιο

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο πλάνο που ζυμώνεται από αρχές του μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου αφενός να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας και αφετέρου να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Κι ενώ το πρώτο σκέλος ήδη εφαρμόζεται, καθώς για να εισέλθει ένας ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχει περάσει από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid εντός των 48 ωρών, φαίνεται πως αυτό θα επεκταθεί και στους εργασιακούς χώρους, με την κυβέρνηση να βάζει «στοπ» σε όσους μη εμβολιασμένους θέλουν να εργάζονται δίπλα σε όσους έχουν… τσιμπηθεί ήδη.

Rapid test παντού – και στο Δημόσιο πιθανώς -με δικά τους έξοδα

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι, είτε έχεις πρόσβαση στον χώρο εργασίας σου μόνο αφ΄ότου έχεις προσκομίσει χαρτί που να πιστοποιεί πως το rapid test σου είναι αρνητικό και το οποίο έκανες με δικά σου έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», αλλά και στο πως θα πειστεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος να εμβολιαστεί. 

Η πίεση που θα ασκηθεί προκειμένου να πειστούν όσοι φοβούνται να εμβολιαστούν θα είναι και… οικονομική. Δηλαδή όσοι θα θέλουν να εργαστούν πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί (κάτι που παρέχεται δωρεάν), είτε να κάνουν τηλεργασία (όχι εύκολο για όλους) είτε να μπουν σε διαθεσιμότητα, κάτι που θα μπορούσε να φέρει πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Σενάριο ακόμη και για εντελώς «απαγορευμένους» χώρους

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει και δεν έχουν ακόμα διαψευστεί από αρμόδιους υπουργούς εξετάζεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε χώρους εστίασης και διασκέδασης ακόμα και με αρνητικό rapid test.

Καφετέριες και εστιατόρια

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι φαίνεται ότι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί. 

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Θέατρα

Περιορισμός φαίνεται ότι θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.

Κινηματογράφοι

Ανάλογα μέτρα αναμένεται ότι θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους.

Γήπεδα

Η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button