Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Την Παναγία την «Κυρά την Αγριλιώτισσα» γιορτάζουν στον Αγρίλη

Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισσας στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Η Παναγιά η Αγριλιώτισσα είναι και φέτος όπως κάθε χρόνο στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Τριφυλία για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου και θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ενώ το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το διήμερο αυτό θα διεξαχθεί και υπαίθριο πανηγύρι στον Αγρίλη, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button