Τοπικά Νέα

Την παραχώρηση οικοπέδου στην Κυπαρισσία από την Περιφέρεια ζητά ο Δήμος Τριφυλίας

Για την δημιουργία αθλοπαιδιών-παιδικών χαρών

Στην τελευταία, δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των κ. Κατσίβελα-Κατσούλα-Καναλουπίτη που ψήφισαν κατά )η αίτηση για παραχώρηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οικοπέδου το οποίο ευρίσκεται στην Κυπαρισσία ανατολικά της Λαϊκής – εντός σχεδίου Πόλεως εμβαδού 6.786,17 στον Δήμο Τριφυλίας για την δημιουργία αθλοπαιδιών-παιδικών χαρών κλπ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Μπακούρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει στην ιδιοκτησία της ένα ακίνητο- οικόπεδο το οποίο ευρίσκεται στην Κυπαρισσία ανατολικά της Λαικής-εντός σχεδίου Πόλεως το οποίο μετά από προφορικές συζητήσεις με παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προτίθενται να το παραχωρήσουν στον Δήμο Τριφυλίας για δημιουργία αθλοπαιδιών κλπ. Πρέπει να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Δήμαρχος προκειμένου να γίνουν οι περεταίρω ενέργειες.

Ο Αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Κατσίβελας κατέθεσε ότι επειδή δεν αναφέρεται ο χρόνος παραχώρησης και δεν αναλύεται το κόστος που μπορεί να στοιχήσει ψηφίζει ΚΑΤΑ. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δριμής Παρασκευόπουλος μέσω mail κατέθεσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της αίτησης παραχώρησης του ακινήτου από την περιφέρεια στο δήμο εφόσον αφορά στη μεταφορά ιδιοκτησίας στο δήμο, αλλά και υπέρ της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου από το δήμο εφόσον η παραχώρηση υπερβαίνει τα 10 τουλάχιστον χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο Τριφυλίας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button