Lifestyle

Τι δεν πρέπει να πετάς ποτέ στα σκουπίδια όσο μαγειρεύεις

Η μαγειρική είναι μια διαδικασία όπου μαθαίνεις συνεχώς καινούργια πράγματα και πειραματίζεσαι. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις. Αλλά μπορείς να απαλλαγείς από αυτές. Όπως για παράδειγμα, να μην πετάμε τα τρόφιμα που θεωρούμε άχρηστα και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε. Αλλά τελικά, υπάρχουν τρόποι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τα παρακάτω τρία τρόφιμα, δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια όσο μαγειρεύουμε ή μετά…

Το νερό από τα μακαρόνια

Κι όμως είναι χρήσιμο. Πρόκειται για μερό που περιέχει άμυλο από τα ζυμαρικά και είναι αλατισμένο και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δέσει από μια απλή σάλτσα ντομάτας μέχρι και μια γαριδομακαρονάδα. Οπότε μην το χύσετε μετά το μαγείρεμα.

Ξύσμα από πορτοκάλια

Όταν κόβεις τα πορτοκάλια για να στύψεις τον χυμό, βγάλε πρώτα το ξύσμα και βάλτο στην κατάψυξη. Ύστερα με αυτό μπορείς να αρωματίσεις πολλά φαγητά, όπως κέικ, ριζότο, μπισκότα ή τσουρέκια. Το ίδιο μπορείς να κάνει με ξύσμα λεμονιού.

Περίβλημα παρμεζάνας

Δεν το τρως αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με άλλο τρόπο. Είναι ιδανικό για να αρωματίσεις τη σάλτσα ντομάτας ή ζωμούς λαχανικών. Οπότε κράτησε και χρησιμοποίησε το σε διάφορες συνταγές.

Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button