Ελλάδα

Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό- Ερχονται ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους

Εχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού και αυτό έχει επιπτώσεις ως προς τη διασπορά, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι στους κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο.

Όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος και θα πρέπει, όταν γυρίσουν οι πολίτες από τις διακοπές, να κάνουμε προσπάθεια να τους πείσουμε να εμβολιαστούν.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει. Η πιθανότητα είναι ότι ή κάποιος θα αρρωστήσει ή θα εμβολιαστεί. Μπορεί κάποιος να πάθει και τα δυο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος είναι μικρότερος» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως πριν τα τέλη Αυγούστου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους εστίασης, το φθινόπωρο και το χειμώνα.

«Εχουμε δώσει δείγματα γραφής. Μην περιμένετε σημαντική διαφοροποίηση για το ποιος θα μπορεί και δεν θα μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους όταν κρυώσει ο καιρός» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι για να προσέλθουν στην εργασία τους θα υποβάλλονται σε συχνά τεστ. Αυτό σημαίνει γι’ αυτούς κόστος και χρήμα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Δεν είναι lockdown η απαγόρευση μετακίνησης το βράδυ και η απαγόρευση μουσικής».

Όπως είπε, δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. «Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown αλλά ο εμβολιασμός και η κοινή λογική. Οι νέοι που θα γυρίσουν απλά θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ και μην έρθουν σε επαφή μια εβδομάδα με ηλικιωμένους συγγενείς, ειδικά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου

πηγη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button