Κόσμος

Τι κερδίζουν οι υπάλληλοι που δεν καπνίζουν στην Ιαπωνία;

Μερικές εταιρείες στην Ιαπωνία δίνουν ένα έξτρα μπόνους σε υπαλλήλους που δεν καπνίζουν. Και υπάρχει μια λογική σκέψη πίσω από αυτό.

Δίνουν λοιπόν μερικές περισσότερες ημέρες άδεια, ώστε να ισοφαριστεί ο χρόνος που περνούν οι καπνιστές καπνίζοντας, ενώ εκείνοι δουλέυουν. Μπορεί το διάλειμμα για τσιγάρο να κρατά 10 λεπτά, αλλά όλος αυτός ο χρόνος προστίθεται και καταλήγει σε έξτρα άδεια για τους μη καπνιστές.

Στην Ιαπωνία υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που καπνίζουν. Η εταιρεία marketing Piala Inc και μερικές ακόμα εταιρείες, επιβραβεύουν τους υπαλλήλους που δεν καπνίζουν, οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν δουλέψει περισσότερες ώρες μέσα στο χρόνο, με έξι παραπάνω ημέρες διακοπών.

Ο διευθυντής της εταιρείας έλαβε αρκετά παράπονα για τον χρόνο που χαλούν οι καπνιστές και πήρε την απόφαση να “ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να κόψουν το κάπνισμα μέσα από κίνητρα και όχι από ποινές ή πίεση”.

Είναι αρκετές οι έξι ημέρες για να πείσουν τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο; Αυτό μάλλον θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button