Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Τι μέλλει γενέσθαι με τις εργασίες οδοποιίας στα Φιλιατρά;

Το έργο δεν έχει πάρει, τουλάχιστον επίσημα, καμία παράταση.

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 παρήλθε η συμβατική υποχρέωση που έπρεπε να έχει περατωθεί το έργο της δημοτικής οδοποιίας Φιλιατρών, ωστόσο αν και βρισκόμαστε στο τέλος Ιανουαρίου ουδείς γνωρίζει αν έχουν τελειώσει οι εργασίες (οι οποίες έχουν σταματήσει στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου), καθώς σύμφωνα με την αρχική μελέτη οι εργασίες θα έφταναν μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατρών και συγκεκριμένα στο ύψος του καφέ «Αρχαίον».

Αυτό το διάστημα γίνονται κάποιες εργασίες στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος της πόλης, οι οποίες αφορούν την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες και την ασφάλεια των μαθητών.

Έως αυτή την στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση η οποία παρατείνει τις εργασίες κατασκευής με αποτέλεσμα οι πολίτες των Φιλιατρών να αναρωτιούνται αν έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Δήμος Τριφυλίας από την πλευρά του έχει κάνει τρεις πληρωμές που αφορούν το έργο, ύψους 95.820 ευρώ. Η πρώτη πληρωμή έγινε στις 12/10/17 ύψους 25.150 ευρώ, η δεύτερη πληρωμή στις 28/11/17 ύψους 33.992 ευρώ και η τρίτη πληρωμή στις 29/12/ 17 ύψους 36.677 ευρώ.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου αναφέρει πως το συνολικό ποσό των εργασιών θα φτάσει τα 136.905,30 ευρώ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κουτσούλης ρώτησε αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ωστόσο δεν πήρε απάντηση.

Να θυμίσουμε πως το έργο δημοπρατήθηκε τέλος Ιουνίου του 2017 με αρχικό προϋπολογισμό 219.999 ευρώ, ενώ μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Κατασκευή Α.Ε.» προσφέροντας έκπτωση 37%. Η σύμβαση κατασκευής του έργου αντί ποσού 136.905,30 ευρώ  υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας στις 30 Αυγούστου και το έργο έπρεπε να περατωθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2017. Όσον αφορά το έργο, περιλάμβανε κυρίως σημαντικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο εισόδου της πόλης από το ύψος του πάρκου της Βλαχέρνας μέχρι και την κεντρική πλατεία τόσο στο οδόστρωμα όσο και στα πεζοδρόμια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button