Viral

Τι μισθό παίρνουν οι αστροναύτες της NASA;

 

Η NASA πάντα εντυπωσίαζε και ενθουσίαζε τον κόσμο με τα επιτεύγματά της. Εκατομμύρια μικρά παιδιά θέλουν να γίνουν αστροναύτες όταν μεγαλώσουν. Όμως αυτό δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε και τόσο προσοδοφόρο, απ’ ότι φαίνεται.

Η αναζήτηση αστροναυτών είναι συχνή και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος; Η NASA θέλει οι υποψήφιοί της να έχουν πτυχίο από πανεπιστήμιο πάνω στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας ή των μαθηματικών. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν επίσης είτε μεταπτυχιακό, είτε επαγγελματική πείρα.

Αναμενόμενο είναι να υπάρχουν και σωματικές απαιτήσεις. Καλή όραση, καλή αρτηριακή πίεση και ύψος μεταξύ 1.57μ. και 1.91μ. Οι υποψήφιοι περνούν και ψυχολογικά τεστ με μια σειρά συνεντεύξεων, ενώ θα πρέπει να περάσουν και τεστ αντοχής.

Εάν γίνουν δεκτοί θα μπουν σε ένα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και διαρκούς αξιολόγησης. Μαθαίνουν δηλαδή οτιδήποτε θα τους φανεί χρήσιμο σε μια αποστολή στο διάστημα. Για να γίνει αυτό, κολυμπούν σε πισίνα με την στολή, κάνουν μαθήματα καταδύσεων, μαθαίνουν Ρωσικά (τα βασικά) και γενικά, τους αλλάζουν τον αδόξαστο.

Και παρόλ’ αυτά κανείς τους δεν είναι εύπορος. Τουλάχιστον για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Οι νέοι αστροναύτες, όταν μπαίνουν στο διετές πρόγραμμα κερδίζουν από 66.000 έως και 144.000 ετησίως. Αργότερα ίσως ο μισθός να αυξάνεται, αλλά δεν είναι ανάλογος της επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button