ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Τι συμβαίνει με την ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας από το “Πράσινο Ταμείο”;

Αρχικά το έργο ανάπλασης θα γινόταν με ιδίους πόρους του Δήμου Τριφυλίας όμως το υψηλό κόστος «τρέναρε» τη διαδικασία.

Μάλιστα, στις αρχές του περασμένου Μαΐου ερωτώμενος στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κατσίβελας, για την καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου, είχε πει πως τα χρήματα που χρειαζόντουσαν δεν ήταν διαθέσιμα (350.000 ευρώ μαζί με τις εργασίες του τοίχου αντιστήριξης που είχε πέσει), όμως μετά από τις εκπτώσεις που θα λάμβανε ο δήμος από έργα που επρόκειτο να δημοπρατηθούν (σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά) αλλά και χρήματα που οφείλονται από τη ΔΕΥΑΤ το έργο θα γινόταν κανονικά.

Τον περασμένο Οκτώβριο το “Πράσινο Ταμείο” προχώρησε σε πρόσκληση για τη χρηματοδότηση δράσεων αστικής αναζωογόνησης σε δήμους της χώρας με τον Δήμο Τριφυλίας να στρέφεται προς τη συγκεκριμένη λύση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Τον Νοέμβριο του 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας για την υποβολή πρότασης ένταξης στο «Πράσινο Ταμείο» του έργου «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» και την υποβολή αυτής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμέιου», ενώ ο Δήμος Τριφυλίας δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει το επί πλέον ποσό που θα απαιτηθεί, πέραν της χρηματοδότησης, με ιδίους πόρους του Δημοτικού Προϋπολογισμού.  Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. Τριφυλίας είχε εγκρίνει και την υποβολή πρότασης ένταξης στο «Πράσινο Ταμείο» του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».

Τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της πρότασης δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου για την πορεία της πρότασης. Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας επισκέφθηκε στελέχη του «Πράσινου Ταμείου» στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πρότασης, ενω όπως φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button