Τεχνολογία

Τι σχεδιάζει η Apple για τα επόμενα iPhone

Ανέπαφη περιήγηση με αισθητήρες κίνησης και καμπυλωτή οθόνη

Τα επόμενα βήματά της για τα νέα iPhone σχεδιάζει η Apple, η οποία φέρεται να αναπτύσσει ένα μοντέλο κινητού με καμπυλωτή οθόνη και ανέπαφη περιήγηση, όπως αποκάλυψε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως αποκάλυψαν οι πηγές αυτές, η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει τις έρευνες για την δημιουργία οθόνης η οποία θα κάνει βαθμιαία καμπύλη από το πάνω προς το κάτω άκρο του κινητού, κάτι που έχει αναπτύξει ήδη η νοτιοκορεατική Samsung στα τελευταία της κινητά, με την οθόνη να κάνει όμως καμπύλη στο αριστερό και το δεξί άκρο του κινητού. Ήδη η οθόνη τεχνολογίας OLED που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone X, κάνει καμπύλη στο κάτω μέρος του κινητού, μόνο που αυτή δεν είναι αισθητή στο ανθρώπινο μάτι, είπε πηγή με γνώση του θέματος στο Bloomberg.

Σημαντικότερη ωστόσο εφαρμογή είναι αυτή που αφορά την ανέπαφη λειτουργία και περιήγηση, την οποία ερευνά η Apple. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει ένα πρόγραμμα ελέγχου του κινητού, το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη του να εκτελεί μία λειτουργία κουνώντας το δάκτυλό του κοντά στην οθόνη, χωρίς να την αγγίζει. Σε αυτήν την περίπτωση όπως λέει άτομο με γνώση του θέματος, οι αισθητήρες κίνησης θα πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στην ίδια την οθόνη και όχι στη στεφάνη του κινητού, όπως συμβαίνει στα κινητά της Samsung.

Ωστόσο, οι έρευνες και για τις δύο αυτές τεχνολογίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, όπως είπαν στο Bloomberg οι πηγές του, σύμφωνα με τις οποίες, αν τελικά υλοποιηθούν, αυτό θα γίνει σε τουλάχιστον 2 χρόνια. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν, ότι η Apple εργάζεται επίσης σε μια νέα τεχνολογία οθόνης, την MicroLED, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν, λέγοντας μόνο ότι η υλοποίηση της τεχνολογίας αυτής απέχει τουλάχιστον 3 έως 5 χρόνια από σήμερα.

Στο άμεσο μέλλον η Apple σχεδιάζει την επέκταση της τεχνολογίας OLED σε περισσότερα κινητά της, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Συγκεκριμένα, εντός του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone με αυτόν τον τύπο οθόνης, η οποία θα είναι 6,5 ιντσών αντί των 5,8 ιντσών του iPhone X. Επιπλέον, η εταιρεία επεξεργάζεται μία νέα έκδοση του iPhone X με μεγαλύτερη οθόνη, η οποία όμως θα είναι LCD, προκειμένου να χαμηλώσει το κόστος αγοράς, το οποίο για τις σημερινές εκδόσεις του iPhone X με την OLED οθόνη ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button