Κόσμος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το μίνι lockdown στη Μύκονο -«Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος»

To γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επιβολής μίνι lockdown στη Μύκονο μετά τα αυξημένα κρούσματα.

Reuters

Η Ελλάδα απαγόρευσε τη μουσική σε εστιατόρια και μπαρ και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο το δημοφιλές νησί διακοπών, το Σάββατο μετά από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτό, γράφει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Μύκονος είναι γνωστή ως το νησί των των πάρτι των υπερ-πλούσιων, και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων αστέρια του Χόλιγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές.

Σημειώνει ότι μετά από ένα «ανησυχητικό» τοπικό ξέσπασμα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη μουσική στο νησί όλο το εικοσιτετράωρο, και σε καταστήματα, καφετέριες και beach bar. Ανέφερε επίσης ότι θα περιορίσει την κίνηση από τις 1 π.μ. έως 6 π.μ. εκτός για λόγους εργασίας ή μετακίνησης σε νοσοκομείο.

«Η Ελλάδα εξαρτάται από τον τουρισμό ως προς το ένα πέμπτο της οικονομίας της και χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά από ένα καταστροφικό 2020 όταν ο αριθμός των επισκεπτών και τα έσοδα κατέρρευσαν», τονίζει το δημοσίευμα και ενημερώνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στον τομέα της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και του νοσηλευτικού προσωπικού και να εισαγάγει νέους περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και κλαμπ.

Το διεθνές πρακτορείo παραθέτει τις δηλώσεις του δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Κούκα που χαρακτήρισε «άδικη» και «λανθασμένη» την επιβολή των μέτρων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. «Η Μύκονος δεν μπορεί να είναι το μόνο νησί όπου η μουσική δεν θα ακουστεί … το μόνο πράγμα που θα επιτύχει είναι οι επισκέπτες να πάνε σε άλλο νησί», έγραψε στο Facebook.

Την είδηση της επιβολής περιορισμών στη Μύκονο αναδημοσιεύοντας το δημοσίευμα του Reuters μεταφέρει και το swissinfo.ch τονίζοντας στον τίτλο την απαγόρευση της μουσικής στο νησί.

Χinhuanet

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επαναεπιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί της Μυκόνου μετά από αύξηση των μολύνσεων COVID-19, γράφει το Xinhuanet σημειώνοντας επίσης ότι δεν θα επιτρέπεται η μουσική όλο το 24ωρο σε κλαμπ και μπαρ στο νησί.

Η Μύκονος, μαζί με τη Σαντορίνη, την Κρήτη, την Πάρο και την Ίο, έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στα περιστατικά COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει το Xinhua και σημειώνει επικαλούμενο τις δηλώσεις Χαρδαλιά ότι μεταξύ 7 Ιουλίου και 14 Ιουλίου, το ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης αυξήθηκε από 77 σε 318 στη Μύκονο.

Η αύξηση αποδίδεται σε πολυσύχναστα πάρτι σε συνδυασμό με τη διασπορά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα σε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα και τονίζει ότι απαγορεύονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων σε μη επαγγελματικούς χώρους σε όλη την επικράτεια με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά.

«Η Ελλάδα έχει επιβάλει δύο εθνικά lockdown από την έναρξη της πανδημίας. To δεύτερο ήταν χαλάρωνε σταδιακά από την άνοιξη για το άνοιγμα του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας. Αυτό το μήνα, ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων σε όλη τη χώρα ξεπέρασε τις 3.000 για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες», αναφέρει επίσης το Xinhuanet.

RTE

Αναφορά στα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο κάνει και το RTE. «Ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, η Μύκονος προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως – συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού ρεύματος διασημοτήτων – στις γραφικές παραλίες και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ανησυχούν τελευταία από τον αριθμό των παράνομων πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στις πολυάριθμες βίλες του νησιού», σημειώνει σε άλλο σημείο το δημοσίευμα.

Τονίζει επίσης ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει στις 15 Ιουλίου ότι τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο είχαν τετραπλασιαστεί σε πάνω από 300 σε μια εβδομάδα, ενώ μεταφέρει και τις δηλώσεις για απαγόρευση των ιδιωτικών συγκεντρώσεων άνω των 20 ατόμων, για τις οποίες επιβάλλονται και πρόστιμα.

Skynews

<br><br>

«COVID-19: Η Μύκονος απαγορεύει τη μουσική σε μπαρ και εστιατόρια και ξεκινά τη νυχτερινή απαγόρευση μετά από αύξηση στα κρούσματα» είναι ο τίτλος του skynews.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πως η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας και τονίζει ότι εξαρτάται από τον τουρισμό για το 20% της οικονομίας της. «Χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά από ένα καταστροφικό 2020», επισημαίνει.
Επιπλέον, σχολιάζει μεταξύ άλλων, πως αυτοί που θα απογοητευτούν από τα νέα για τη μουσική είναι παίκτες της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας που προσφάτως διασκέδαζαν στο νησί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button