Εκπαίδευση

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι Συμβούλοι Εκπαίδευσης

Ολα τα ονόματα των νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης σε Πελοπόννησο

Με δύο διαδοχικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα, έγινε η τοποθέτηση στις αντίστοιχες θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης αρμοδιότητας επιλογής των Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα, από σήμερα 1-2-2023 ανακοινώθηκε η λήξη της θητείας ή παύση άσκησης των αρμοδιοτήτων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση οι τοποθετούμενοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την έκδοση της διαπιστωτικής απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί λήξης της θητείας ή της παύσης άσκησης αρμοδιοτήτων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, κατά την παρ. 2 του άρθρου 231 του ν.4823/2021. Στελέχη της εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέση Συμβούλου Εκπαίδευσης, θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από κάθε άλλη θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες περιοχές θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των νεοδιόριστων, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους, ενώ στις υπόλοιπες συνεχίζονται ακόμα οι συνεντεύξεις από τα τοπικά  Συμβούλια Επιλογής.

Δείτε την απόφαση τοποθέτησης Συμβούλων με τα ονόματα

Δείτε την απόφαση λήξης θητείας Συντονιστών με τα ονόματα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button