Κόσμος

Τουρκία: Διάσημος μπακλαβατζής στρέφεται κατά του… Ερντογάν

Οι ιδιοκτήτες της πολύ γνωστής στην Τουρκία αλυσίδας μαγαζιών μπακλαβά «Σείτογλου» (Seyitoğlu) κατέθεσαν μήνυση κατά της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς κατηγορήθηκαν άδικα για διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη φήμη της εταιρείας.

Διώχθηκαν και αθωώθηκαν

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής τουρκικής επωνυμίας μπακλαβά, οι οποίοι διώχθηκαν και μετά αθωώθηκαν, υπέβαλαν μήνυση εναντίον του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας αποζημίωση για υλική και ηθική ζημία.

Οι Μουσταφά και Σερντάρ Σείτογλου ζήτησαν το συμβολικό ποσό των 1.000 λιρών (100 €) για ζημιές και 500.000 λίρες (50.000 €) για ηθική αποζημίωση.


Κατάστημα της πολύ γνωστής στην Τουρκία αλυσίδας Seyitoğlu (φωτογραφία turkeypurge.com)

Στη μήνυση αναφέρεται ότι «το πασίγνωστο στην Τουρκία εμπορικό σήμα που παρασκευάζει μπακλαβά εδώ και τρεις γενιές, έχει υποστεί ζημίες τόσο οικονομικές, όσο και ηθικές. Οι οικογένειές μας υπέφεραν από οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, ενώ παράλληλα η προσωπική και εμπορική μας φήμη κλονίστηκε».

Συρρικνώθηκε η εταιρεία

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας μπακλαβά συνελήφθησαν το 2016 στο πλαίσιο έρευνας ενάντια στο Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Αγκυρα κατηγορεί για τον σχεδιασμό της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, αλλά απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες το 2019.

Από το 2016 που συνελήφθησαν, η εταιρεία συρρικνώθηκε κατά 80% και τα τρία τέταρτα των εργαζομένων τους απολύθηκαν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

«Ηταν ένα εξαιρετικά βαρύ φορτίο να μας εμφανίζουν και να μας συλλαμβάνουν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφεραν.

Εκλεισαν πάνω από 1.000 εταιρείες

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το υπουργείο Εμπορίου στην τουρκική βουλή, 1.075 εταιρείες έκλεισαν εντελώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία κατασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το κίνημα Γκιουλέν.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button