Κόσμος

Τουρκία: Ζημιά 27 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό μπλόκο για τα F-35

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει από τη Μόσχα τη συστοιχία των S-300 ήταν ο λόγος του αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε δύο τομείς.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε αμυντικό επίπεδο, καθώς η Τουρκία θα είχε σήμερα τουλάχιστον 6 μαχητικά F-35, το μπλόκο των ΉΠΑ στοίχισε στην τουρκική οικονομία 27 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Πάθαμε ζημιά 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα των F-35. 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς των 27 δισ. Δολαρίων. Επίσης είχαμε πληρώσει 1.4 δισ. δολάρια και δεν έχουμε πάρει ούτε αυτό το ποσό», τόνισε ο Τούρκος αναλυτής, αντιπτέραρχος ε.α, Ερντογάν Καρακούς.

Αν και ο Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ εν μέσω πιέσεων από την Άγκυρα, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται καθόλου φως στο «τούνελ».

«Βλέπετε και το τι συμβαίνει και με τα F-16, με κάποιον τρόπο τα καθυστερούν», σχολίασε ο Ερντογάν Καρακούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button