Κόσμος

Τουρκία: Η γιαγιά που «πάτησε» τα 120 χρόνια και έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη

Σεκέρ Αρσλάν σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα γιόρτασε τη συμπλήρωση των 120 χρόνων της την Κυριακή, καθώς εμφανίζεται σε μία φωτογραφία να σβήνει τον αριθμό 120 πάω από την τούρτα των γενεθλίων. Η γυναίκα γιόρτασε τα γενέθλια της στο σπίτι της στην πόλη Αμάσεια στη βόρεια Τουρκία, όπου ήταν περιτριγυρισμένη από συγγενείς της.

Η οικογένεια της δεν ξέρει την ακριβή ηλικία της, ωστόσο παρότι η τούρτα έγραφε 120, μία ταυτότητα έδειξε πώς έχει γεννηθεί στις 27 Ιουνίου του 1902 γεγονός που την καθιστά 119 ετών, ωστόσο μένει να εξακριβωθεί αν είναι μεγαλύτερη.

Όπως αναφέρει η «Sun» η Αρσλάν έχει 6 παιδιά και 12 εγγόνια και οι αναφορές κάνουν λόγο ότι κληρονόμησε τη μακροζωία από τη μητέρα της που πέθανε σε ηλικία 110 ετών. Η κόρη της Σεράπ Γιουκσέλ πιστεύει ότι η μακροζωία οφείλεται στη διατροφή της. «Βούτυρο, μέλι και τυρί βρίσκονται πάντα στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ακόμα προσθέτει γιαούρτι και τρώει ένα βραστό αυγό στο πρωινό της». Το μόνο παράπονο που έχει η Σεκέρ σύμφωνα με την κόρη της είναι ότι ακόμα δεν έχει αποκτήσει δισέγγονα.

Παράλληλα περιτριγυρίζεται από συγγενείς, καθώς μένει με την κόρη της, το γαμπρό και τα δύο εγγόνια της, γεγονός που έκανε την οικογένεια να ανησυχήσει καθώς πριν έξι μήνες τα εγγόνια της κόλλησαν κορονοϊό. Ωστόσο παρόλο που έμενε στον ίδιο χώρο μαζί τους ο ιός δεν μεταδόθηκε στην ίδια με το τεστ της να είναι αρνητικό.

Η Αρσλάν πέρασε τα γενέθλια της με την οικογένεια αναπολώντας τις αναμνήσεις από το παρελθόν και δεχόμενη ευχές. Μάλιστα την Αρσλάν επισκέφτηκε και η πολιτικός του AKP, του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πόλη Μεσούντιγιε. Αλτούν Γκιουρλεβίκ, η οποία ευχήθηκε στην υπεραιωνόβια γυναίκα. Οι τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι με τη δημοσιότητα που πήραν τα γενέθλια της, θα κερδίσει τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου ατόμου στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button