Κόσμος

Τουρκία: Θύελλα αντιδράσεων για γονείς βιαστές που αφέθηκαν ελεύθεροι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι, μητέρα και πατριός, που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών ηλικίας 7 και 10 ετών. Η κατακραυγή στα social media είναι εμφανής, μετά και από την κυκλοφορία των σκίτσων που δημιούργησαν τα παιδιά κατά την εξέτασή τους από ψυχιάτρους και καταδεικνύουν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τα όσα έζησαν.

Το «κουβάρι» της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να «ξετυλίγεται» τον Μάιο του 2020 μετά από την καταγγελία των παππούδων των παιδιών στην αστυνομία για κακοποίηση ενός 7χρονου κοριτσιού και ενός 10χρονου αγοριού. Η μητέρα Merve A. και ο πατριός Rahmi A. συνελήφθησαν στις 16 Οκτωβρίου 2020, αλλά μόλις τρεις μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2021, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους «λόγω αντικρουόμενων μαρτυριών και διότι είχαν συγκεντρωθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης».

Image

Οι γονείς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα του Ελμαλί και στις 29 Ιουνίου 2021, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησαν και σκίτσα των παιδιών, στα οποία αποτύπωναν τα όσα πέρασαν στα χέρια της μητέρας και του πατριού τους.

Το hashtag #ElmalıDavası έγινε πρώτο trend στο Twitter με χιλιάδες χρήστες, ανάμεσά τους και δημοφιλείς ηθοποιοί, να ζητούν δικαιοσύνη. Εν τέλει ανακοινώθηκε πως η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά θα μείνουν σε δομή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button