Αγροτικά

Τους βγήκε… ξινό το νυχτερινό κυνήγι με προβολείς

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους είχε την καταγγελία παράνομης θήρας. Χθες την νύχτα  πήγαν στο σημείο θηροφύλακες να ελέγξουν την καταγγελία και πράγματι διαπίστωσαν μηχανοκίνητο όχημα να φωτίζει με προβολείς τους αγρούς.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Στον έλεγχο που έγινε βρέθηκε κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη, με αυτοσχέδια βάση προβολέα (φακού).
Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με κατάσχεση του οχήματος και του όπλου. Επίσης υπεβλήθη μήνυση όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Το διοικητικό  συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους αποδοκιμάζουν τέτοιες ενέργειες αυστηρά , όχι μόνο σαν παράνομη δραστηριότητα, αλλά και γιατί αυτό το φαινόμενο καταστρέφει την εικόνα των κυνηγών απέναντι στην κοινή γνώμη.
Ο σύλλογος Άργους θα συνεχίσει την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων με μεγαλύτερο ζήλο, σεβασμό στο θήραμα, στην φύση και σ όλους τους νόμιμους κυνηγούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button