ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Τους επιτυχόντες και αριστούχους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ βράβευσε ο Δήμος Τριφυλίας [εικόνες]

Οι επιτυχόντες μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων της χρονιάς που μας πέρασε τιμήθηκαν από το Δήμο Τριφυλίας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Η αίθουσα γέμισε από νεολαία, από τους αυριανούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς πολίτες, πάνω στους οποίους -όπως τονίστηκε- στηρίζεται το μέλλον.

«Οφείλουμε σε αυτούς (σ.σ. φοιτητές) ένα που μεγάλο ευχαριστώ και πολλά πολλά συγχαρητήρια. Παιδιά πετύχατε τώρα, δεν σημαίνει ότι θα πετυχαίνετε πάντα, αν δεν κάνετε την ίδια προσπάθεια και δεν έχετε την ίδια προσοχή», τόνισε στον χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ευχήθηκε πάντα να κερδίζουν και να έχουν επιτυχίες, και να θυμούνται ότι αυτός ο τόπος, η Τριφυλία, είναι ο πρώτος και ο καλύτερος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε ότι πρόκειται για μια συμβολική επιβράβευση της επιτυχίας των μαθητών και σημερινών φοιτητών στον αγώνα της γνώσης. «Ένας αγώνας πολύχρονος, σκληρός και απαιτητικός έφτασε στο τέλος με επιτυχία» είπε απευθυνόμενους στους νέους φοιτητές και υπογράμμισε ότι όλοι τους, γονείς, μαθητές εκκλησιά και δήμος τους καμαρώνουν νιώθοντας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Ομιλήτρια ήταν η κα Ιωάννα – Σουλτάνα Κοτσώρη, Διδάκτορ Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η αναφέρθηκε στις επιτυχίες των παιδιών τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία έρχεται ως επιστέγασμα στην δωδεκαετή φοίτηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με την απονομή τιμητικών πλακετών αλλά και χρηματικών βραβείων στους τρεις πρώτους αριστεύσαντες επιτυχόντες στο σύνολο των λυκείων του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η πλακέτα και χρηματικό βραβείο ποσού 2.000 ευρώ, απένειμε ο κ. Χρυσόστομος στη φοιτήτρια στην φοιτήτρια, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων, η οποία πρώτευσε στο Δήμο Τριφυλίας. Το χρηματικό ποσό προσφέρει ο συνδημότης μας, επιχειρηματίας, καταγόμενος από το Γλυκορίζι Τριφυλίας, κ. Δημητρόπουλος Βασίλειος, το οποίο και θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της φοιτήτριας.

Το δεύτερο βραβείο και χρηματικό βραβείο ποσού 400 ευρώ πήρε ο φοιτητής ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων. Το χρηματικό ποσό προσφέρει ο συνδημότης μας, επιχειρηματίας της πόλης της Κυπαρισσίας, κ. Αβδάλας Δημήτριος, εις μνήμη της συζύγου του, Μάρθας Φωτεινοπούλου. Το απένειμε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Το τρίτο βραβείο και χρηματικό βραβείο ποσού 200 ευρώ πήρε ο φοιτητής ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας. Το χρηματικό ποσό προσφέρει το Αρτοποιείο “ΑΦΟΙ Λυδιώτη”. Το απένειμε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας.

Επιπλέον δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον πρώτο μαθητή κάθε σχολείου – και πιο συγκεκριμένα στους: Βαλσαμίνα Αντωνοπούλου του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Λευκοθέα Πανταζή του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων, Μαρία Μαγγανά του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, Ρομίνο Ντέρκα του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

Στη συνέχεια δόθηκαν έπαινοι σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button