Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Του Αγιάννη τις φωτιές άναψαν και φέτος στην Λεύκη – Για την υγεία, την χαρά για το καλό καλοκαίρι! [εικόνες]

1


Πιστή στα έθιμα και στις παραδόσεις του τόπου μας  η Ένωση Γυναικών Λεύκης , γιόρτασε και φέτος το έθιμο του Αγίου Ιωάννη του Ριγανά, του Κλήδονα, του Ριζικάρη, Γλυκά φτιαγμένα με μεράκι, ριγανάδες, όπως απαιτεί το έθιμο, προσφέρθηκαν σε όλους όσους παραβρέθηκαν, ενώ οι φωτιές με τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, ανάφτηκαν για μικρούς και μεγάλους, που τις πηδούσαν για τον εξαγνισμό, για το καλό, για τ Αγιαννιού τη Χάρη!

Πλήθος κόσμου ,φίλοι και συγχωριανοί, αλλα και άνθρωποι που ήρθαν από μακριά , εκπρόσωποι  Συλλόγων και φορέων , εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας, τίμησαν με την παρουσία τους τις γυναίκες της Λεύκης.

Στο τέλος της γιορτής, ανοίχτηκε ,όπως το έθιμο ορίζει ,ο Κλήδονας και ειπώθηκαν τα  στιχάκια  για να δουν τα ριζικά και την τύχη του καθενός!

«Άγιε μου Γιάννη Κλήδονα

Φανέρωσέ μου σήμερα

Του χρόνου τα μελλούμενα

Και να ναι και χαρούμενα»

Η  πρόεδρος του Συλλόγου κ. Διονυσία Χρυσομπόλη, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, τους εκπρόσωπους του Δήμου κ. Ιωάννη Αδραχτά και κ. Ιωάννη Κατσούλα, τους εκπρόσωπους των Συλλόγων της περιοχής, Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Συλλόγου χορωδίας «Η Πολύμνια», Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγάνας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ .Σχολείου Γαργαλιάνων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων  καθώς και τους χορηγούς ,που προσέφεραν όλα όσα χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί κι αυτή η γιορτή. Τον κ. Ακη Κατρίτση και τα ΑΒ Βασιλόπουλος, τον κ.Σπύρο Λαφαζάνη και την ΝΕΣΤΩΡ ΑΕ, την αρτοποιία Αμαξόπουλου, τον κύριο Σπύρο Ζόμπολα, τον Σύλλογο Τραγάνας, την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, αλλά και όλους όσους  εργάστηκαν  εθελοντικά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

1

2

3

4

5

  7

8

9

10

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button