ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Το άγνωστο πέτρινο “στολίδι” της Μεσσηνίας: Σμιλεμένο από πέτρα & ιστορία

Με κυρίαρχο στοιχείο του την πέτρα αποτελεί “στολίδι” της Μεσσηνίας αν και άγνωστο στους περισσότερους. Το Μαγγανιακό μάς προσκαλεί να το γνωρίσουμε καλύτερα…

Τόπος πανέμορφος, γραφικός και φιλόξενος… Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του οικισμού Μαγγανιακό στη Μεσσηνία, που μπορεί να μην είναι διάσημο και πολυακουσμένο, διατηρεί ωστόσο ανέπαφο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την αίγλη του παρελθόντος.

Μαγγανιακό χωριό μεσσηνίας πέτρινο

Πέτρα απ’ άκρη σ’ άκρη

Με την πρώτη βόλτα που θα κάνει κάποιος στο Μαγγανιακό καταλαβαίνει αμέσως πως αυτός ο οικισμός μετρά πολλά χρόνια ζωής, αφού όλα εδώ είναι κατασκευασμένα από πέτρα. Σπίτια, εκκλησίες, σχολεία, τα πάντα “φωνάζουν” το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που έχει ο τόπος αυτός.

Μαγγανιακό χωριό μεσσηνίας πέτρινο πανοραμική

Διάσπαρτα στο Μαγγανιακό συναντάς πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, τα περισσότερα σε άριστη κατάσταση, ενώ η εκκλησία στην είσοδο του όμορφου χωριού μαζί με την πηγή και τα ψηλά δέντρα καλωσορίζουν τους επισκέπτες χειμώνα-καλοκαίρι.

Μαγγανιακό χωριό μεσσηνίας πέτρινα σπίτια ερειπωμένα

Περπατώντας ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια και διασχίζοντας τα στενά καλντερίμια, θα απολαύσετε τις υπέροχες εναλλαγές της πέτρας και του πράσινου, αφού θα συναντήσετε πολλές περιποιημένες αυλές.

ερειπωμένος πύργος στο μαγγανιακό Μεσσηνίας

Θα κάνετε μια στάση στο καφενείο του χωριού, όπου δεσπόζει η παλιά μουριά, η ηλικία της οποίας, όπως επισημαίνουν οι ντόπιοι, ξεπερνά τα 300 χρόνια.

μαγγανιακό χωριό μεσσηνίας πέτρινη εκκλησία

Το Μαγγανιακό αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ αξίζει να κάνετε μια στάση στον Μελίπυργο, έναν ερειπωμένο φράγκικο πύργο, που επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ιστορική αξία του τόπου. 

Μαγγανιακό μεσσηνίας φύση

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button