Κόσμος

Το αεροδρόμιο Χίθροου σχεδιάζει ξεχωριστούς διαδρόμους για εμβολιασμένους

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα δοκιμάσει την δημιουργία λωρίδων από τις οποίες θα μπορούν να διέρχονται γρήγορα οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά Covid-19, ενόψει της απόφασης που αναμένεται από τη βρετανική κυβέρνηση για ελεύθερη είσοδο από ορισμένους προορισμούς.

Στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, οι επιβάτες ορισμένων πτήσεων που προέρχονται από προορισμούς όπως η Αθήνα, η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες, θα μπορούν να «φορτώνουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν από την επιβίβασή τους.

Κατά την άφιξή τους στο Χίθροου θα κατευθύνονται σε λωρίδες ταχείας διέλευσης από τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η απόφαση λαμβάνεται πριν από την ανακοίνωση που αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη, από τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τον τερματισμό της υποχρέωσης να τηρούν καραντίνα οι ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες που έχουν ενταχθεί στον «πορτοκαλί» κατάλογο, στον οποίο βρίσκονται πολλοί ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τους Times, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αρθούν στην Αγγλία οι περισσότεροι περιορισμοί κατά της διάδοσης του κοροναϊού.

«Το πιλοτικό πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να δείξουμε ότι οι έλεγχοι για τον εμβολιασμό πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξη μπορούν να γίνουν με κάθε ασφάλεια κατά το check-in, προκειμένου οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες να μπορέσουν να αποφεύγουν την καραντίνα από τις 19 Ιουλίου» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι.

Το Χίθροου, όπως και οι εταιρείες British Airways και Virgin Atlantic, ασκούν πιέσεις στην βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα χαλάρωσης στα σύνορα, καθώς το 64% των ενηλίκων στη χώρα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη καθυστερήσει έναντι των ΗΠΑ και της ΕΕ και η συνέχιση μιας πολύ επιφυλακτικής προσέγγισης απέναντι στα διεθνή ταξίδια θα έχει έναν επιπρόσθετο αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη και τις 500.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διακυβεύονται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Virgin Atlantic Σάι Γουάις.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από τις 16 Αυγούστου οι ενήλικες που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα αλλά έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου πριν από διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, δεν θα τίθενται σε απομόνωση δέκα ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button