Τοπικά Νέα

Το γραφικό ψαροχώρι της Πελοποννήσου με τα δύο… ονόματα! Δείτε ποια η σχέση του με τον Πάρη και την Ωραία Ελένη

Έχουμε πια μπει στο φθινόπωρο, αλλά το καλοκαίρι και τις εικόνες του δεν λέμε να τα αφήσουμε πίσω. Και αναζητώντας στεριανούς προορισμούς που να έχουν κι έναν καλοκαιρινό αέρα, μπορείτε να σταθείτε στον Άγιο Νικόλαο της Μεσσηνίας.

Το γραφικό ψαροχώρι είναι χτισμένο στη χερσόνησο της Μάνης και τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην προτίμηση των ταξιδιωτών. Βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της Καλαμάτας, στην ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου και περίπου 4 χιλιόμετρα νότια της κοσμοπολίτικης Στούπας.

Το χωριό διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, καθώς απαρτίζεται από όμορφα κτίσματα και νεόκτιστες εξοχικές κατοικίες, χτισμένες στα γραφικά δρομάκια, που οδηγούν στο φιλόξενο λιμανάκι του.

Ο Άγιος Νικόλαος ονομάζεται και Σελίνιτσα, το όνομα Σελίνιτσα προέρχεται από τη μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, σύμφωνα με το:

«Σελινίτσα, στ’ άκουσμα σου ριγ’ η Σελήνη, καθώς ο Πάρις θωπεύει την Ελένη».

Σύμφωνα με την ιστορία όταν ο Πάρης με την Ωραία Ελένη αποφάσισαν να κλεφτούν κατέβηκαν από την Σπάρτη σε ένα μικρό λιμάνι του Αγίου Νικολάου ονομαζόμενο «Μόλσοβα», και έφυγαν για την Τροία.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button