ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχε το δημοτικό σχολείο Μεθώνης υλοποιώντας δράσεις που ανάδειξαν εναλλακτικούς και λιγότερο επιβαρυντικούς για το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.

«Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος με δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η συμμετοχή είχε να κάνει με ποδηλατοβόλτα στην οποία έλαβαν μέρος μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων σε επιλεγμένα μνημεία του τόπου μας γνωρίζοντας και αναδεικνύοντάς τα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτάσεων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους» αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Διονύσης Ψαλλίδας, καταλήγοντας «Οι δράσεις αυτές στόχευσαν στην προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων μέσα από την παραδοχή πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης βελτιώνουν  την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button