Αθλητικά

Το ΔΣ της ΕΠΣΜ έκανε τις προτάσεις του για αλλαγές, αλλά τα σωματεία δεν ήταν εκεί…

Με απογοητευτική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση των σωματείων που συγκάλεσε το νέο ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρέθηκαν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ακυρώνοντας στην πράξη την προσπάθεια της Ένωσης για πιο δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες και αποφάσεις στα δρώμενα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ενώ σε καμία περίπτωση το εργάσιμο της ημέρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την σχεδόν πλήρη απαξίωση. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα στην προχθεσινή συνάντηση που έγινε στα Φιλιατρά για τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μπορεί να απείχε όμως ο νέος πρόεδρος, Βασίλης Σπηλιώτης και οι συνεργάτες του, έχουν ήδη προτείνει (σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγο καιρό) κάποιες αλλαγές, οι οποίες επαναλήφθηκαν χθες και αναμένεται να εφαρμοσθούν άμεσα. Ανάμεσα σε αυτές η πανηγυρική έναρξη της νέας σεζόν με αγώνα Σούπερ Καπ (φέτος ανάμεσα στον πρωταθλητή Πάμισο και την κυπελλούχο Καλαμάτα). Η έμφαση στα πρωταθλήματα υποδομής, μεταξύ άλλων με την χρονική διεύρυνση του πρωταθλήματος Κ14 (προπαίδων) που θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους, με 3 διαιτητές στους αγώνες. Επίσης, η σταθερή διοργάνωση τουρνουά σε όλες τις μικρές κατηγορίες, αρχίζοντας από την Κ6.
Ιδιαίτερα τονίστηκε, ακόμα, το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη διαιτητών, με τους διοικούντες της Ένωσης να κάνουν έκκληση στις ομάδες να παροτρύνουν παίκτες και μέλη τους να συμμετάσχουν στις σχολές διαιτησίας. Επιπλέον, για πρώτη φορά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και σχολή για παρατηρητές αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button