ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Το Δ.Σ. Τριφυλίας στηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας γεωργικής σχολής στα Φιλιατρά

 

2.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας συζήτηση έγινε και για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής Τεχνικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στα Φιλιατρά. Το θέμα έθεσε ο Σαράντος Κουκούμης τονίζοντας πως πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα όχι μόνο των Φιλιατρινών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Τριφυλίας, ζητώντας να υποστηριχθεί το αίτημα από την πλευρά του Δήμου. Ο κ. Κουκούμης καυτηρίασε το γεγονός ότι ο δήμος ήταν απών από την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Κατσίβελας απατώντας στον κ. Κουκούμη ανέφερε πως η Περιφέρεια και ο Οργανισμός Δήμητρα σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας είχαν προετοιμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής Τεχνικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στα Φιλιατρά. Σχετικά με την απουσία εκπροσώπου από την πρόσφατη συνάντηση ανέφερε πως, «Ατύχημα έφερε το να μην είναι ο δήμος σε παρουσία σε αυτή τη συνάρτηση, όμως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κουβέντες για το τι ακριβώς είναι διατεθειμένος να κάνει ο δήμος για αυτή της σχολή […] Η δουλειά έχει γίνει, εμείς υποστηρίζουμε την λειτουργία της σχολής με όλη μας την ψυχή». Μιλώντας για τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο δήμος ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως στον καταμερισμό των υποχρεώσεων αναλογεί το κτήριο και τα λειτουργικά έξοδα, άλλες ευθύνες θα αναλάβει η Περιφέρεια και άλλες το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, τονίζοντας πως δεν θα είναι σχολή του Υπουργείου Παιδείας.

 

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Δημήτρης Σαρμαντζής ανέφερε πως αποτελεί αίτημα πολλών ετών τόσο των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας πως το θέμα επανήλθε μετά από πιέσεις αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων των Φιλιατρών, ζητώντας από όλες τις παρατάξεις να βοηθήσουν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση που υπάρχει απέναντι στον Τριφυλιακό λαό.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης ζήτησε ο Δήμος να διεκδικήσει ΤΕΙ φυτικής παραγωγής να έλθει στα Φιλιατρά, για να έχει και την  στήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button