Πελοπόννησος

Το ελληνικό φιόρδ στην Πελοπόννησο που θυμίζει Νορβηγία! Θυμίζει περισσότερο νησί του Αιγαίου – Δείτε που βρίσκεται…

Ο Γέρακας είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε ένα φιόρδ! Όχι στη Νορβηγία αλλά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, κι ας είναι μόλις 22 χ.λμ. απόσταση από τη δημοφιλή Μονεμβασιά.

Ηρεμία, αυθεντική ομορφιά και ένα γραφικό λιμανάκι το οποίο αποτελεί αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη, καθώς είναι προστατευμένο από τους ανέμους. Υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες κ.λπ.

Γέρακας ελληνικό φιόρδ στη Λακωνία

Θυμίζει περισσότερο νησί του Αιγαίου παρά ηπειρωτική γη

Ο Γέρακας, ή «Ιέραξ» όπως ονομαζόταν κατά τα βυζαντινά χρόνια, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, αλλά και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, αλλά και όσων ήθελαν να αποφύγουν τις τρικυμίες. Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία. Ο Γέρακας σήμερα αποτελείται από τρεις οικισμούς: Το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Άγ. Ιωάννη.

Γέρακας άγνωστο ελληνικό φιόρδ

Σήμερα το μικρό, γραφικό και απάνεμο λιμανάκι του φέρνει στο νου εικόνες από αιγιοπελαγίτικο νησί, με τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα γραφικά ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα. Ο δε συνδυασμός με την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης, δημιουργεί ένα υπέροχο τοπίο.

Γέρακας από ψηλά

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο από το ελληνικό φιόρδ!

 

travelstyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button