Κόσμος

Το επόμενο iPhone ίσως έρθει χωρίς φορτιστή και ακουστικά στη συσκευασία του

Ανατροπή δεδομένων στην αγορά των smartphones μπορεί να έχουμε το φθινόπωρο, όταν και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το επόμενο iPhone, καθώς ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται ενσύρματα ακουστικά και φορτιστής στη συσκευασία του, σύμφωνα με αναλυτή.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο iPhone, το φθινόπωρο, και ενδέχεται η συσκευασία να μην περιλαμβάνει όχι μόνο ενσύρματα ακουστικά, αλλά και φορτιστή ώστε να μειωθεί το κόστος ενόψει της μετάβασης σε συσκευές που υποστηρίζουν το δίκτυο 5G.

Ο αναλυτής, Μινγκ-Τσι Κούο, αναφέρει τη μη ύπαρξη φορτιστή και ενσύρματων ακουστικών στη συσκευασία του επόμενου iPhone, το οποίο ενδέχεται να λέγεται «iPhone 12», σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογίας 9to5mac.com.

Ένα οικονομικό κίνητρο

Πολλοί χρήστες iPhone έχουν ήδη πολλαπλούς φορτιστές και ακουστικά και έτσι η αφαίρεση αυτών των δύο αξεσουάρ δεν θα ήταν πρακτικό μειονέκτημα.

Όσοι, ωστόσο, δεν έχουν τα προαναφερθέντα αξεσουάρ, τότε θα χρειαστεί να αγοράσουν έναν φορτιστή που πωλείται για περίπου 35 ευρώ, όσο κοστίζουν σχεδόν και τα ενσύρματα ακουστικά.

Ο Μινγκ-Τσι Κούο επισημαίνει πως, επί της ουσίας, πρόκειται για επιπλέον χρήματα που ίσως κερδίσει η Apple ενώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογίας που αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν αποκλείεται να ενισχυθούν και οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών της εταιρείας, δηλαδή των AirPods, τα οποία κοστίζουν από περίπου 170 ευρώ.

Η οικολογική διάσταση του ζητήματος

Ο αναλυτής υπογραμμίζει, ακόμα, και την οικολογική προοπτική του ζητήματος για την Apple. Άλλωστε, η ελαφρύτερη συσκευασία ενός iPhone μπορεί να θεωρηθεί τρόπος μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα και έτσι το σήμα της εταιρείας θα μπορούσε να καταστεί «πράσινο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button