Ελλάδα

Το Ισραήλ στέλνει βοήθεια στην Ελλάδα -«Φοβερές οι εικόνες που είδαμε, κανένας μας δεν έμεινε αδιάφορος»

Ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ είναι καθ’ οδόν προς την Ελλάδα για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία.

Ειδικότερα, γνωστοποιεί πως η ομάδα απαρτίζεται από 16 πυροσβέστες και έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει άμεσα στις προσπάθειες, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης, αναφέρει πως η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή, μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα και συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.
«Το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας»

Σε μήνυμά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ τονίζει πως «το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας ως πράξη φιλίας και αμοιβαίας υποστήριξης». Περαιτέρω, σημειώνει πως όλη η περιοχή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι πυρκαγιές απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Και υπογράμμισε: «Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button