Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για το Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο: Πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου 

Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο: Πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για την αναγκαία μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης ώστε να ενισχυθεί η προοπτική ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, επιλέγει να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αναχρονιστικό πλαίσιο Διοίκησης και ελέγχου της εκπαίδευσης, διαχωρίζοντας τους διδασκόμενους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μάλιστα, διατηρεί το «κουτσουρεμένο» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχολείο, δεν προβλέπει το παραμικρό για το Ολοήμερο Δημοτικό και Γυμνάσιο αλλά και τη διεύρυνση του υποχρεωτικού  ωραρίου λειτουργίας, ενώ παράλληλα μειώνει ώρες για θετικά μαθήματα, κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά και άλλα. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα επιλέγονται με κομματικό έλεγχο και η αξιολόγηση θα περιορίζεται αυστηρά στους εκπαιδευτικούς, ενώ χρειαζόμαστε εξίσου την αξιολόγηση δομών, προγραμμάτων και στελεχών της εκπαίδευσης για ττη συνολική βελτίωση της σχολικής λειτουργίας. Στον αντίποδα όλων αυτών, μοναδικός σκοπός της κυβέρνηση είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό άλλωστε ολιγώρησε και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, δημιουργώντας έτσι, τεράστιες ανισότητες και μαθησιακά «κενά».

 Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, προτείνει άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το Εθνικό Ενιαίο Απολυτήριο, που αποσύρει τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου από την Γ’ Λυκείου, και δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button